L 34 (Forsvarsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Etablering af mobilbaseret varslingssystem).

Lovforslaget handler om at skabe grundlaget for etablering af et mobilbaseret varslingssystem i Danmark og dermed om at implementere den del af direktiv 2018/1972/EU om oprettelse af en fælleseuropæisk kodeks for elektronisk kommunikation, der vedrører mobilbaseret varsling. Direktivet pålægger således medlemsstaterne at indføre mobilbaseret varsling senest den 21. juni 2022.

I dag har Danmark et sirenevarslingssystem, der sammen med udsendelsen af beredskabsmeddelelser fra DR og TV 2 og suppleret af beredskabsmyndighedernes egne kommunikationskanaler udgør de centrale dele af den landsdækkende infrastruktur for varsling i forbindelse med ulykker og katastrofer.

Et mobilbaseret varslingssystem vil desuden gøre det muligt at varsle mere effektivt og præcist, idet borgere i et givet område vil kunne modtage advarsler direkte på deres mobiltelefoner. Dermed vil varslingen i Danmark i tilfælde af nødsituationer og katastrofer blive væsentligt styrket.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

0:000:00