Mest sete tv: Da DF støttede besparelser på boligydelsen

NUMMER 10: "Vi er ikke vildt begejstrede for det her," lød det fra Bent Bøgsted (DF) om besparelser på pensionisters boligydelse, som i december skulle stemmes igennem med DF's støtte. (Bragt første gang 9/12-2015)

Toke Gade Crone Kristiansen

Vi bringer over sommeren de ti mest sete videoer på Altinget fra folketingsåret 2015/2016. Vi starter i dag med nummer ti på listen.

Siden artiklen blev bragt, udgik boligydelsen som en besparelse på finansloven. Læs seneste udvikling i sagen her.

Original artikel:
Enhedslisten og Socialdemokraterne forsøgte tirsdag at få Dansk Folkeparti til at trække sig fra en aftale med regeringen, boligpakken, der blandt andet handler om, at boligydelsen til pensionister og førtidspensionister ændres.

Aftalen vil ifølge lovforarbejdet betyde, at cirka 132.000 pensionister mister 3780 kroner gennemsnitligt. Det drejer sig både om førtids- og folkepensionister. Samtidig vil forslaget indbringe 480 mio. kroner til statskassen frem til 2020. 

Netop betydningen for de mange ældre var noget, Finn Sørensen (EL) hæftede sig ved:

”Jeg troede, Dansk Folkeparti bekymrer sig om pensionisternes vilkår, og at så ville man være bekymret om visse dele af dette forslag".

Bent Bøgsted ville da også gerne indrømme, at forslaget ikke helt var ordførerens kop te.

”Jeg har da på ingen måde sagt, at det var et rigtigt godt forslag,” lød det fra ham flere gange, i forskellige versioner.

Men på trods af gentagne kommentarer og spørgsmål fra S og EL og ordførerens egne, ikke udelukkende positive vurdering af forslaget, så lå Dansk Folkepartis støtte til lovforslaget fast.

”Vi har forhandlet en aftale om boligydelsen, som ligger i finansloven, og det er blevet forhandlet på plads af finanslovordførerne, og det står vi selvfølgelig ved,” lød det fra beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

Læs Ældre Sagens kommentar til forslaget her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion