Mest sete tv: Da Joachim B. Olsen kårede det kedeligste lovforslag

NUMMER 9: Folketinget førstebehandlede i april overførslen af en række opgaver fra staten til Udbetaling Danmark. Et kedeligt lovforslag, sagde Joachim B. Olsen. (Bragt første gang 5/4-2016)

Toke Gade Crone Kristiansen

Vi bringer over sommeren de ti mest sete videoer på Altinget fra folketingsåret 2015/2016. I dag er vi nået til nummer ni på listen.

Original artikel:
“Det her er det kedeligste lovforslag, jeg har været med til at behandle i mine fem år i Folketinget.”

Sådan lød det fra Joachim B. Olsen tirsdag, da Folketinget behandlede en overflytning af en række forskellige statslige opgaver til Udbetaling Danmark. Lovforslaget fik, trods mangel på underholdningsværdi, dog bred opbakning fra Folketinget med Enhedslisten som eneste modstandere.

I alt drejer det sig om 68 årsværk, som altså skal flyttes fra staten til arbejdspladser i Hjørring, Holstebro, Allerød og Hillerød. Særligt berørt er Statens Administrations Finanscenter som varetager en del af de opgaver, som før 2011 lå i Økonomistyrelsen.

Opgaverne som flyttes med lovforslaget dækker områder såsom: Administration af tilbagebetaling af studielån, opgaver vedrørende tjenestemandspensioner og opgaver omkring børne- og ungeydelse til udsendte i tredjelande med mere.

Selvom der var langt imellem kritikerne af udflytningen, var Socialdemokraterne forsigtige i opbakningen til forslaget.

”Vi vil gerne have ministeren til at bekræfte, at der ikke kommer til at ske en forringelse af kvalitets-, aktivitets- eller serviceniveauet i forhold til opgavevaretagelse ved de foreslåede ændringer”, lød det fra Lennart Damsbo-Andersen (S).

Enhedslisten kunne ikke bakke op om forslaget, da partiet ikke støtter overførsel af offentlige myndighedsopgaver til Udbetaling Danmark.

SE OGSÅ: Mest sete tv: Nummer ti

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion