Novo-fonden støtter coronabekæmpelse i Jordan og Tanzania med 20 millioner

CORONA: Novo Nordisk Fonden støtter fire coronarelaterede projekter i Jordan og Tanzania med i alt 20 millioner kroner. 

Syriske flygtninge i Azraq-lejren i Jordan vil blandt andet få glæde af bevillingen fra Novo Nordisk Fonden. 
Syriske flygtninge i Azraq-lejren i Jordan vil blandt andet få glæde af bevillingen fra Novo Nordisk Fonden. Foto: Muhammad Hamed/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Fire projekter, der skal holde covid-19 under kontrol i Tanzania og Jordan, har fået en hjælpende hånd i form af i alt 20 millioner kroner fra Novo Nordisk fonden.

 “Vi er rigtig glade for at kunne sende bevillinger til bekæmpelsen af covid-19 i de her lande, som bliver meget hårdt ramt,” siger Hanna Line Jakobsen, senior vicepræsident for sociale og humanitære bevillinger i Novo Nordisk Fonden. 

De fire projekter, der hver får fem millioner kroner, forsøger at håndtere coronasmitten gennem særligt øget hygiejne og oplysning og håndteres af de tre organisationer World Diabetes Foundation, Unicef og Dansk Flygtningehjælp. 

“Vi vil gerne sende penge til nogle partnere, vi allerede ved, har en stor respekt i de lande, de arbejder i. Det betyder, at de hurtigt kan få hjælpen frem,” siger Hanna Line Jakobsen.

Unicef: Vi når ud til 200.000 flygtninge
Tre af projekterne foregår i Jordan, der huser omkring 1,8 millioner syriske flygtninge. 

Unicef får fem millioner kroner til et projekt i Azrag-lejren, hvor pengene skal bruges til at skabe bedre hygiejneforhold og adgang til rent vand for lejrens beboere. 

“Vi har at gøre med nogle overfyldte flygtningelejre i Jordan, og her har spredningen af covid-19 alt for gode betingelser,” siger Susanne Dahl, der er direktør for partnerskaber og forretningsudvikling i Unicef Danmark. 

Resten af bevillingen til Unicef skal gå til en oplysningskampagne, der ifølge organisationen vil kunne nå ud til op mod 200.000 flygtninge. 

“Vi er dybt imponerede over det samfundssind, som Novo Nordisk Fonden viser. Det er vigtigt for os, at vi kan hjælpe hurtigt, fordi hurtig hjælp er dobbelt hjælp i den her situation,” siger Susanne Dahl. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00