Debat

Ny debat: Hvad kan vi bruge blockchain til?

DEBAT: Er blockchain varm luft eller den næste digitale revolution? Hvad er potentialet, og hvad kan det bruges til? Det har Altinget spurgt en række debattører om. Mød panelet her.

Bør innovationsminister Sophie Løhde (V) se nærmere på blockchain?
Bør innovationsminister Sophie Løhde (V) se nærmere på blockchain? Foto: Jens Astrup/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Blockchain bliver nævnt som den næste mulige digitale revolution. Men hvad har teknologien potentiale for at revolutionere, hvornår er det muligt at implementere, og hvorfor er det eventuelt noget, Danmark bør kaste sig ud i?

Det har Altinget spurgt en række aktører inden for området om.

Mød panelet her:

Roman Beck
Professor ved IT-universitetet. Har særligt fokus på området for blockchain, IT-management og leadership. Har været ved IT-universitetet siden 2014. Har blandt andet tidligere arbejdet ved Goethe Universitetet i Frankfurt og ledet en efterforskning, som var finansieret af den tyske regering, kaldet “Financial Business Grids”.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til debat@altinget.dk

Birgitte Hass
Administrerende direktør i IT-Branchen siden 2014. Er derudover sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten. Er derudover medlem af hovedbestyrelsen i IT-Branchen og samtidig bestyrelsesmedlem i EPU, IT-Vest, CIT og VUE-centret. 

Simon Ousager
Blockchain-konsulent i firmaet Paradigm Consult, der blandt andet specialiserer sig i blockchain. Derudover tilknyttet firmaet Chainanalysis. Han skriver samtidig om blockchain på bloggen blogchain.dk. Derudover underviser Simon Ousager også om teknologien.

Jan Damsgaard
Leder af Institut for Digitalisering ved CBS. Er derudover udpeget som digital vismand af Akademiet for Tekniske Videnskaber, ATV. Har lavet en ph.d. med fokus på informationssystemer og har en master i datalogi og psykologi. Er derudover udpeget til at sidde med i regeringens disruptionudvalg.

Ida Auken (R)
IT-ordfører. Ida Auken har været medlem af Folketinget siden 2007. De første syv år for SF og siden februar 2014 for Radikale. Hun er tidligere miljøminister og er uddannet cand.theol.

René Gade (ALT)
Ordfører for it- og digitale frihedsrettigheder for Alternativet. René Gade har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Han har læst film- og medievidenskab ved Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

Jan Damsgaard

Professor, Institut for Digitalisering, CBS, medlem af SMV:Digital, ATV Digital vismand
cand.scient. i datalogi og psykologi (Aalborg Uni. 1993), ph.d. i Informationssystemer (Aalborg Uni, 1996)

René Gade

Medlem, Dataetisk Råd, iværksætter
BA.mag. i dansk og medievidenskab (Københavns Uni. 2005)