Podcast: Regeringsdeltagelse er et tveægget sværd

AJOUR: Den nye finanslov er bedre for SF, end nogen af de finanslove, partiet var med til at lave som regeringsparti, siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein, der efter finansloven vurderer de forskellige partiers udkomme af at deltage i en regering.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Den næste finanslov er landet, og det er med elementer, som alle underskriverne af aftalen kan sole sig i.

SF fik minimumsnormeringerne med i aftalen, og hvis man generelt sammenligner finanslovsaftalen med dengang, partiet var i regering, er der meget mere at glæde sig over i SF-lejren.

SF brændte nallerne på regeringsdeltagelsen under Helle Thorning-tiden, og det samme gjorde Liberal Alliance, da de i sidste valgperiode var i regering. På den anden side vil Radikale helst være en del af regeringsmagten.

I dagens udgave af Altinget Ajour er Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, gæst, og han ser nærmere på, hvornår det bedst kan betale sig at være regeringsparti, og hvornår det bedst kan betale sig at være støtteparti.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Varsler finansloven for første gang en mindsteløn i Danmark? Podcast: Varsler finansloven for første gang en mindsteløn i Danmark? Næste artikel Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads Podcast: Trods længe ventet løft fortsætter psykiatrien som kampplads