Puk Elgård forlod Børnerådet efter få måneder: Nu kritiserer organisationer og tidligere formænd rådet for at være usynligt og svagt
Efter søndagens kritiske afskedsreplik fra Puk Elgård påpeger flere personer med indsigt i Børnerådet, at det ikke længere spiller en betydningsfuld rolle i dansk politik. Tidligere formænd kalder behandlingen af rådet for “en hån mod børnene” og “noget makværk”.


Simon Lessel
Redaktør
Andreas Wind
Journalist og Redaktør
Vu Nguyen
RedaktørEngang var Børnerådet en stærk megafon for børns stemme, der kunne råbe magthaverne op.
Men i dag er det uafhængige, statslige råd stærkt svækket, næsten usynlig i offentligheden og tæt på en tilstand, hvor det er spild af penge.
Så hård er kritikken fra en række tidligere formænd for Børnerådet og børneorganisationer, der nu træder frem, efter at en utilfreds Puk Elgård søndag trak sig fra formandsposten efter kun få måneder.
Pengene, der bruges på Børnerådet lige nu, er ”stort set spildt", lyder det blandt andet fra direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.
Det er et makværk, at Danmark, der var et af de første lande til at anerkende Børnekonventionen, er endt med sådan en elendig formandsordning i dag
Per Schultz Jørgensen, fhv. formand, Børnerådet
Han kritiserer rådet for at være ”stærkt svækket”, hvilket i sidste ende kan føre til lovsjusk på børneområdet.
”Vi er i risiko for konventionsbrud, når institutionen, der skal holde regeringen og Folketinget i ørerne, ikke er operationsdygtige,” siger han.
Tidligere formand for Børnerådet fra 2010 til 2012, Lisbeth Zornig Andersen, er også tydelig i sin kritik.
“Vi har ikke har en stærk vagthund på børneområdet,” siger hun.