Puk Elgård forlod Børnerådet efter få måneder: Nu kritiserer organisationer og tidligere formænd rådet for at være usynligt og svagt

Efter søndagens kritiske afskedsreplik fra Puk Elgård påpeger flere personer med indsigt i Børnerådet, at det ikke længere spiller en betydningsfuld rolle i dansk politik. Tidligere formænd kalder behandlingen af rådet for “en hån mod børnene” og “noget makværk”. 

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) udpegede Puk Elgård som ny formand for Børnerådet i slutningen af maj 2022. 5,5 måneder senere annoncerede hun sit stop på grund af utilfredshed med rammerne for arbejdet.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) udpegede Puk Elgård som ny formand for Børnerådet i slutningen af maj 2022. 5,5 måneder senere annoncerede hun sit stop på grund af utilfredshed med rammerne for arbejdet.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Simon LesselAndreas WindVu Nguyen

Engang var Børnerådet en stærk megafon for børns stemme, der kunne råbe magthaverne op.  

Men i dag er det uafhængige, statslige råd stærkt svækket, næsten usynlig i offentligheden og tæt på en tilstand, hvor det er spild af penge. 

Så hård er kritikken fra en række tidligere formænd for Børnerådet og børneorganisationer, der nu træder frem, efter at en utilfreds Puk Elgård søndag trak sig fra formandsposten efter kun få måneder.

Pengene, der bruges på Børnerådet lige nu, er ”stort set spildt", lyder det blandt andet fra direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Det er et makværk, at Danmark, der var et af de første lande til at anerkende Børnekonventionen, er endt med sådan en elendig formandsordning i dag

Per Schultz Jørgensen
Fhv. formand, Børnerådet

Han kritiserer rådet for at være ”stærkt svækket”, hvilket i sidste ende kan føre til lovsjusk på børneområdet. 

”Vi er i risiko for konventionsbrud, når institutionen, der skal holde regeringen og Folketinget i ørerne, ikke er operationsdygtige,” siger han. 

Tidligere formand for Børnerådet fra 2010 til 2012, Lisbeth Zornig Andersen, er også tydelig i sin kritik. 

“Vi har ikke har en stærk vagthund på børneområdet,” siger hun. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024