Ugens profil: Politikernes ambitionsniveau for det idrætssociale arbejde trænger til et løft

Der bør indføres permanent idrætsstøtte til landsdækkende organisationer, hvis vi vil sikre, at udsatte målgrupper også skal have muligheden for at dyrke sundere og mere værdige liv gennem idrætsfællesskaber. Det mener formand for Ombold, Jonas Keiding Lindholm.

En organisation som Ombold har dokumenteret, at den formår at engagere samfundets svageste i idrætten med betydelige helbredsmæssige, trivselsmæssige og på andre måder funktionelle resultater, lyder det
fra Jonas Keiding Lindholm.
En organisation som Ombold har dokumenteret, at den formår at engagere samfundets svageste i idrætten med betydelige helbredsmæssige, trivselsmæssige og på andre måder funktionelle resultater, lyder det fra Jonas Keiding Lindholm.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Lærke Møller Hansen

Udsatte målgrupper fortjener en lige så stærk og varig støtte fra staten som eliten.

Sådan lyder det fra Jonas Keiding Lindholm, der er formand for Ombold - en organisation og et fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed.

Han er desuden direktør i Tænketanken Mandag Morgen og formand for DBU's etiske komité.  

Han fastslår, at den nuværende idrætspolitik ikke tager nok hensyn til udsatte målgrupper, da den på nuværende tidspunkt udelukkende er finansieret af midlertidig driftsstøtte. Og det har konsekvenser, lyder det.

"Som regel er det også undergravende for muligheden for at skabe bedre, sundere og mere værdige liv for samfundets udsatte gennem idrætsbetydende fællesskaber,” siger Jonas Keiding Lindholm.

Mød Jonas Keiding Lindholm her.

{{toplink}}
Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

”Mine vigtigste mål er at sætte retningen for Ombolds vækst og udvikling. For en social organisation som Ombold betyder det, at endnu flere udsatte mennesker ramt af hjemløshed, misbrug, psykisk sygdom mv i landet skal have gavn af vores ydelser. Det handler både om at udvikle, udvide og udbrede det, vi kalde tilbudsviften - altså Ombolds idræts-sociale aktiviteter som træninger og stævner, så endnu flere udsatte mennesker landet over kan blive idrætsaktive. Senest har vi fx suppleret Ombold’s grundydelse fodbold med sportsgrene som badminton og floorball for at inkludere endnu flere mennesker i udsatte positioner i vores stærke idrætsfælleskaber.

En forudsætning for at nå dertil, har været at styrke og robustgøre organisationen til at håndtere et øget antal samarbejder med kommuner og fonde, flere bevillinger og en mere kompleks økonomi.

Det har været to af mine styrende mål som formand. Jeg har desuden brugt en del krudt på at sammensætte en meget stærk og kompetent bestyrelse, som kan supplere kompetencerne i sekretariatet - senest med udvidelsen af Michael Laudrup og Sasha Denham.”

0:000:00