"Beboersammensætningen er afgørende"

INTERVIEW: Det er absurd, at ghettoer kun defineres ud fra andelen af folk på overførselsindkomst. Nu må alle erkende, at andelen af indvandrere også er afgørende, siger Eyvind Vesselbo (V).
Jørgen Skadhede

Det er absurd, at vi kun definerer ghettoer ud fra, hvor mange der er på overførselsindkomster. Hvis man ikke erkender, at der ikke kun er tale om et socialt problem, men også et kulturelt problem, så kommer man ikke langt.

Eyvind Vesselbo (V)
Folketingsmedlem
Fakta
Altingets ghettostafet

I de kommende uger spørger Altinget en række af de mest centrale aktører om, hvad regeringens nye ghettostrategi efter deres mening bør indeholde.

I denne uge har vi spurgt Eyvind Vesselbo (V), som har været særdeles aktiv i debatten i flere årtier.

Hvis regeringen mener noget med sin nye ghettoplan, så må regeringen både tilføre flere penge og bryde tabuet om, at andelen af indvandrere i et boligområde ikke spiller nogen rolle.

Det er den klare besked fra Venstres folketingsmedlem Eyvind Vesselbo. Den oprindeligt uddannede kultursociolog har gennem flere årtier været en af de mest aktive debattører i debatten om indvandring og udsatte boligområder.

Han har svunget pisken over for både den nuværende og tidligere regeringer og klandret dem for at ignorere problemerne i ghettoerne.

Men der er måske nye vinde på vej nu, hvor regeringen arbejder på en ny samlet ghettostrategi. Det håber og tror Vesselbo på.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00