Regeringen håber på hurtig aftale om nye klimakrav

Industrien er mere ambitiøs end regeringen, lyder det fra SF om regeringens udspil til nye klimakrav til byggeriet. Industrien presser til gengæld på for en hurtig politisk aftale, og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kalder det på høje tid.

Med sine nye klimakrav til byggeriets CO2-udledning vil social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udvide kravene, så både én-families huse, rækkehuse, kontorer og institutioner er omfattet af krav til CO2-udledning. Hidtil har nybyggeri på over 1.000 kvadratmeter været omfattet.
Med sine nye klimakrav til byggeriets CO2-udledning vil social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udvide kravene, så både én-families huse, rækkehuse, kontorer og institutioner er omfattet af krav til CO2-udledning. Hidtil har nybyggeri på over 1.000 kvadratmeter været omfattet.Foto: Nikolai Linares/Nikolailinares/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Regeringen har danset om den varme grød længe, men tirsdag lagde social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sit bud på bordet til nye klimakrav til byggeriet. Og allerede senere tirsdag begyndte de politiske forhandlinger med resten af Folketinget om nye klimakrav til byggeriet.

Altinget erfarer fra flere aktører, at forhandlingerne måske kan lande allerede inden for ganske få uger.

Selv siger Pernille Rosenkrantz-Theil, at der skal ske noget nu:

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00