100 klager på kort tid til ombudsmandens børnekontor

BØRNEKLAGER: Siden 1. november 2012 har børnekontoret hos Folketingets Ombudsmand taget fat på mere end 100 klager.
Rasmus Nielsen

Siden 1. november 2012, hvor ombudsmandens børnekontor åbnede, har kontoret oprettet mere end 100 sager på baggrund af klager fra både voksne og fra børn.

Børnekontoret har fået klager, henvendelser og forespørgsler per telefon, på mail eller per brev. Nogle børn og voksne har også henvendt sig ved personligt fremmøde og via chatten på børnekontorets hjemmeside.

<img align="left" src="@navn=bente mundt@" style="margin-right: 10px;"/>"Vi har fra første dag haft travlt med at besvare alle de mange henvendelser. Vi er meget glade for, at omverdenen allerede har fået øje på os,” siger kontorchef Bente Mundt hos Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse.

Børnekontoret skal holde øje med, at børns rettigheder respekteres, og som ventet er det primært voksne – navnlig forældre – der retter henvendelse til børnekontoret. Men i små 10 procent af sagerne er det børn og unge, der selv henvender sig til børnekontoret.

Børnekontoret består af otte medarbejdere: En kontorchef, fire jurister, en børnesagkyndig, en kontormedarbejder og en student.

Dokumentation

 

- Fakta fra
www.ombudsmanden.dk

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00