Analyse af 
Erik Holstein

EU-modstand og opgør med identitetspolitik skal genrejse Messerschmidts DF

Det er alt for tidligt med en gravskrift over Dansk Folkeparti, der søndag valgte favoritten til formand. Trods Messerschmidts forsonende ord tyder alt på, at uroen i partiet vil fortsætte en tid endnu.

Morten Messerschmidt: Med godt 60 procent af stemmerne fik han en klar, men ikke knusende sejr. Hans nærmeste konkurrent Martin Henriksen fik ca. 26 procent.
Morten Messerschmidt: Med godt 60 procent af stemmerne fik han en klar, men ikke knusende sejr. Hans nærmeste konkurrent Martin Henriksen fik ca. 26 procent. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Morten Messerschmidts sejr ved Dansk Folkeparti ekstraordinære årsmøde blev lidt mindre, end hans støtter havde forventet. Men med godt 60 procent af stemmerne i første valgrunde var sejren alligevel så klar, at Messerschmidts formandsperiode starter på et solidt mandat. Nu begynder den svære del.

Messerschmidt skal både finde en politisk vej tilbage til vælgerne og forhindre, at partiet atomiseres i personopgør. Det sidste kan på kort sigt vise sig at være det sværeste.