Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af DF og sender vælgererklæring til Støjberg

Inger Støjbergs nye parti har fået en vælgererklæring fra Kristian Thulesen Dahl, der har forladt Dansk Folkeparti efter knap tre årtier.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Dansk Folkeparti er blevet endnu en medstifter fattigere.

Kristian Thulesen Dahl har nemlig meldt sig ud af partiet, oplyser han på Facebook.

"Det har været en rigtig svær beslutning, for vi har i partiet haft en fantastisk rejse sammen. Fuld af gode oplevelser. Fuld af gode minder," skriver han.

Dansk Folkeparti er på få måneder blevet decimeret på Christiansborg. I alt har 11 ud af 16 folketingsmedlemmer forladt partiet siden februar. Herunder de to centrale skikkelser Peter Skaarup, som også er medstifter, og Søren Espersen.

Læs også

Flugten begyndte oven på Morten Messerschmidts sejr i kampen om formandsposten, der blev ledig, efter at Kristian Thulesen Dahl tog konsekvensen af det dårlige kommunalvalgsresultat og trak sig.

Opgøret blotlagde dybe konflikter i partiet. Især mellem to af medstifterne, Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl. For bare et par dage siden delte Pia Kjærsgaard et tweet med ordene "Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng".

"Der et et pres"

Senest har Inger Støjbergs beslutning om at lancere sit parti, Danmarksdemokraterne, rullet som en bølge mod DF's kyst og trukket en håndfuld afhoppere med sig.

Trods udfordringerne har Kristian Thulesen Dahl "hver eneste dag tænkt, at der måtte være en vej ud af problemerne". At der ville komme "den eftertanke", som kunne gøre det "godt igen". Men det er ikke sket, skriver han.

"Derimod er der et pres for, at jeg skal tage beslutningen om min fremtid nu. Det italesættes, at partiet først kan komme videre, når jeg er ude." 

Læs også

"Og hvis vurderingen er, at den nuværende ledelse ønsker, jeg skal melde mig ud, er det den rigtige beslutning for mig at tage. Uanset hvor smertelig den så er for mig," lyder det på Facebook.

Støjberg: Han er velkommen

Den forhenværende formand meddelte dog allerede under Folkemødet, at han ikke ville genopstille for det parti, han var med til at stifte for snart 30 år siden.

Her blev der straks spekuleret i, om Kristian Thulesen Dahl mon ville slutte sig til et Inger Støjberg-parti. Det melder onsdagens facebookopdatering intet om.

Over for DR løfter han dog sløret for, at han har sendt en vælgererklæring til Danmarksdemokraterne. Men "det er for tidligt at sige", om han skal være en del af politiske projekt, tilføjer han.

Fra den nye partistifter lyder det, at han "selvfølgelig" er velkommen i Danmarksdemokraterne, hvis han "kan se sig selv" i partiet og har "lyst til at være en del af projektet". Det siger Inger Støjberg ifølge TV 2 til Ritzau.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024