Kommunesammenlægninger til folkeafstemning

Sandra Schwartz

Ja, men hør nu her. Vi har også Læsø og Samsø, og jeg vil ikke afvise, at der kunne findes en særordning for disse samfund, således at de får løst opgaverne af for eksempel Esbjerg mod regning, selvfølgelig. Jeg tror bare ikke, at kommuner i Jylland eller Sjælland med 3.000 indbyggere tør blive alene, når andre går sammen

Poul Nødgaard (DF)
MF
Dansk Folkepartis Poul Nødgaard ønsker, at alle kommunesammenlægninger skal godkendes via folkeafstemninger.

Strukturkommissionen kom til verden 1. oktober 2002 med den opgave at finde frem til, hvordan man fra 2006 skal indrette det offentlige Danmark. Kommissionen tager blandt andet stilling til, om amterne skal nedlægges, og om kommunerne skal lægges sammen.

Kan man ikke risikere, at reformen delvist bliver tabt på gulvet, fordi en masse små kommuner ingen steder vil?

»Det mener jeg ikke er nogen risiko. I det øjeblik, der kommer nye opgaver, så er der ingen kommuner med 5.000-6.000 indbyggere, som tør være alene tilbage. I øjeblikket foregår der rundt omkring en masse forhandlinger. Langt flere, end pressen aner. Jeg prøvede sammenlægningen i 1970, og dér sammenlagde vi 14 små landsogne omkring Ringsted. Vi mistede ikke vores idyl. Der er i dag en summen og liv uden sidestykke«, siger Poul Nødgaard (DF).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00