Analyse af 
Esben Schjørring

SVM-regeringen mangler i den grad at overbevise vælgerne

Da SVM-regeringen blev dannet, var vælgerne med dem. Nu er flertallet væk, og politikområde for politikområde søger vælgerne tilbage til de gamle blokke. Sundhed bliver den helt afgørende test.

Om vi vender tilbage til blokkene efter SVM-perioden, er med andre ord et åbent spørgsmål. Og svaret på det afhænger ikke mindst af, om regeringen opnår sine resultater og opnår dem på en måde, som vælgerne bryder sig om.
Om vi vender tilbage til blokkene efter SVM-perioden, er med andre ord et åbent spørgsmål. Og svaret på det afhænger ikke mindst af, om regeringen opnår sine resultater og opnår dem på en måde, som vælgerne bryder sig om.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Esben Schjørring

Det var de bedste tider, det var de værste tider. Sådan indleder Charles Dickens sin berømte roman, En fortælling om to byer, om tiden i Europa op til den franske revolution. Den smukke sætning indfanger præcist, hvordan tingene er i overgangsperioder – modsætningsfyldte og uklare.

Det er også stemningen i dansk politik i disse dage, uger og måneder. Blokpolitikken afgik ved døden med FV22 og den efterfølgende SVM-regering. Men om midterregeringer er den nye normal, om flertalsregeringer bliver comme il faut, eller det hele er en undtagelse fra reglen, ved ingen. Hverken politikere eller vælgere.

Regeringen er under hårdt pres på især sundhedsområdet, hvis det er resultaterne, som skal sikre opbakning til arbejdsfællesskabets partier.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00