Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvornår det forventes, at de enkelte dele af reglerne om digitale salgsregistreringssystemer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 21, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvornår det forventes, at de enkelte dele af reglerne om digitale salgsregistreringssystemer, jf. lovforslagets § 1, skal sættes i kraft, jf. lovforslagets §

4, stk. 2? Endvidere bedes oplyse, om ministeren vil orientere Skatteudvalget, når reglerne sættes i kraft.

Svar fra torsdag den 7. november 2019
Jeg ser gerne, at initiativet om digitale salgsregistreringssystemer sættes i kraft hurtigst muligt. Der er imidlertid en række forhold, der vil skulle tages hensyn til.

Når det er valgt at bemyndige skatteministeren til at sætte loven i kraft, skal det ses i sammenhæng med, at der endnu ikke foreligger en endelig afklaring af, hvordan data fra de digitale salgsregistreringssystemer vil skulle overføres til Skatteforvaltningen, herunder omfanget af evt. nødvendig systemudvikling og -tilpasning.

Dertil kommer, at de danske udbydere af digitale salgsregistreringssystemer skal have den nødvendige tid til at kunne tilpasse og udvikle de digitale salgsregistreringssystemer, så systemerne lever op til de kommende lovgivningsmæssige krav.

Enkelte danske udbydere af digitale salgsregistreringssystemer er formentlig allerede i stand til at levere digitale salgsregistreringssystemer, der lever op til de kommende lovgivningsmæssige krav. Henset til et ønske om at sikre en velfungerende konkurrence på det danske marked vil det dog være hensigtsmæssigt med en udviklings- og tilpasningsperiode, som tilgodeser et bredt udsnit af udbydere af digitale salgsregistreringssystemer.

På baggrund af drøftelser med danske leverandører af digitale salgsregistreringssystemer forventes det, at salgsregistreringssystemer med de påkrævede nye standarder vil kunne udbydes af leverandørerne medio 2021. Derved vil initiativet om individuelle pålæg om at benytte et digitalt salgsregistreringssystem tidligst kunne sættes i kraft på dette tidspunkt.

I den politiske aftale Styrket indsats over for brancher med snyd og fejl i registreringen af salg fra december 2018 er det forudsat, at fristen for at anskaffe et digitalt salgsregistreringssystem i de udvalgte brancher, som udgangspunkt vil være den 1. januar 2024.

Dermed sikres, at virksomheder med aktiviteter inden for de udvalgte brancher gives en rimelig indfasningsperiode til at anskaffe et digitalt salgsregistreringssystem, der lever op til de nye standarder.

Jeg vil naturligvis orientere Skatteudvalget i god tid forud for, at reglernes sættes i kraft.

0:000:00