svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om hvordan de anførte eksempler på overtrædelser af hvidvaskloven er i overensstemmelse med gældende retspraksis for finansielle virksomheder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 58, Spørgsmål 2
Vil ministeren forklare, hvordan de anførte eksempler på overtrædelser af hvidvaskloven, herunder de anførte principper for beregning af administrative bødeforlæg, er i overensstemmelse med gældende retspraksis for finansielle virksomheder?

Svar fra mandag den 9. december 2019
De specielle bemærkninger til den foreslåede bestemmelse i hvidvasklovens § 78 a indeholder en række eksempler på klare lovovertrædelser, hvor Finanstilsynet får adgang til at udstede administrative bødeforelæg. Det er i forbindelse med eksemplerne beskrevet, hvilket bødeberegningsprincip, der som udgangspunkt skal anvendes ved Finanstilsynets bødeberegning.

Hensigten med de beskrevne eksempler er at skabe forudsigelighed og ensartethed i forhold til Finanstilsynets udstedelse af administrative bødeforelæg. Det skal sikre ligebehandling af de virksomheder og personer, som bliver forelagt muligheden for at afslutte en sag med vedtagelsen af et administrativt bødeforelæg.

Med lovforslaget ændres der ikke på de gældende principper for beregning af bøde og de nuværende bødeniveauer, som blev vedtaget med ændringen af hvidvaskloven ved lov nr. 1535 af 18. december 2018. Reglerne heri blev fastsat med udgangspunkt i gældende retspraksis.

0:000:00