Debatafslutning: Civilsamfundets rolle i belastede boligområder

DEBATAFSLUTNING: Mens Christiansborg har debatteret ghettopakker, har Altinget: civilsamfund haft debattører til at pege på, hvordan civilsamfundet kan være med til at løse problemerne i boligområderne. Her kommer en opsamling.

Mens Lars Løkke præsenterede regeringens ghettopakke, præsenterede en række debattører deres bud på, hvordan civilsamfundet kan hjælpe med at løse problemerne i de socialt udsatte områder. 
Mens Lars Løkke præsenterede regeringens ghettopakke, præsenterede en række debattører deres bud på, hvordan civilsamfundet kan hjælpe med at løse problemerne i de socialt udsatte områder. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Mikkel Bødker Olesen
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix

I løbet af de sidste fire måneder har ghetto- og paralellsamfundsproblematikker fyldt i Folketinget, nyhedsudsendelserne og spalterne. Lars Løkke rykkede sammen med syv andre ministre ud i Mjølnerparken for at præsentere regeringens længe ventede udspil.

Det var selv samme statsminister, der startede ghettodebatten, da han i sin nytårstale sagde:
"For det første skal vi ikke længere lappe på årtiers fejlslagen politik. Vi skal sætte et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen ned. Rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder."

På Altinget: civilsamfund har vi i de seneste to måneder givet spalteplads til en række aktører, der enten arbejder i ghettoerne eller arbejder med borgere, som gør det, og de har peget på en række tiltag, som de mener, at civilsamfundet kan bidrage med for at løse nogle af problemerne i ghettoerne.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00