Folkemødets pressechef stopper: "Der er grænser for, hvad jeg vil være med til"
Uroen i Foreningen Folkemødet fortsætter. Program- og presseansvarlig Louise Bjerregaard, der opsagde sin stilling i februar, har valgt at forlade foreningen med øjeblikkelig virkning, selvom hun havde tilbudt at blive i sit job, indtil Folkemødet 2024 var afviklet.
Martin Mauricio
ForsideredaktørGitte Skotby-Young Ballenstedt
RedaktørI sidste uge forlod Folkemødets næstformand sin post, og foreningens direktør "satte sig selv på pause".
Mandag fortsætter tumulten, efter at Folkemødets program- og presseansvarlige, Louise Bjerregaard, har valgt at forlade sin stilling med øjeblikkelig virkning. Hun sagde formelt op tilbage i februar, men tilbød i den forbindelse først at træde af, efter at årets folkemøde var afholdt.
"Det har på ingen måde været en nem beslutning at stoppe nu, men jeg kan ikke se mig selv i det her projekt længere," skriver Louise Bjerregaard i en mail til foreningens medlemmer, som Altinget er i besiddelse af. Her fortsætter hun:
"Der er grænser for, hvad jeg vil være med til, og når dårlig ledelse spænder ben for, at dygtige folk kan gøre deres arbejde ordentligt og skaber mistrivsel og dårlig psykisk arbejdsmiljø, så mener jeg, at man er forpligtet til at sige fra."
Tilliden er væk
Det er konkret direktør Peter Christiansens ledelsesstil, der har fået Louise Bjerregaard til at opsige sin stilling og nu trække stikket tidligere end planlagt, fremgår det af hendes mail.
Vi har igen og igen forsøgt at råbe direktøren op og gøre det klart for ham, hvor meget vi medarbejdere led under en fuldstændig mangel på daglig ledelse
Louise Bjerregaard
Afgående program- og presseansvarlig, Foreningen Folkemødet
"Siden jeg tiltrådte min stilling 1. oktober, har der været den ene krise efter den anden under Peter Christiansens ledelse," skriver hun og fortsætter:
"Jeg har arbejdet 14 år i DR og 8 år på Nordisk Film TV og har selv haft ledelsesansvar. Jeg har aldrig tidligere haft konflikter med min chefer eller oplevet noget der ligner den her situation."
Her skriver hun blandt andet, at hun "har mistet tilliden til Peter som leder", efter hun ifølge eget udsagn flere gange har forsøgt at gå i dialog med direktøren om hans måde at lede arbejdet i foreningens sekretariat.
"Det har desværre ikke været vores (sekretariatets, red.) oplevelse at Peter Christiansen var interesseret i den daglige drift og alt det praktiske arbejde et Folkemøde kræver. Vi har igen og igen forsøgt at råbe direktøren op og gøre det klart for ham, hvor meget vi medarbejdere led under en fuldstændig mangel på daglig ledelse, overblik over opgavernes omfang og total fraværende oplæring af og overlevering til nye medarbejdere," skriver hun i sin mail.
Altinget har spurgt Peter Christiansen, hvad han siger til Louise Bjerregaards interne mail.
"Jeg vil bare sige, at jeg synes, hun var dygtig, og jeg er ked af, at hun er stoppet. Hun var dygtig og kreativ, og jeg ønsker hende held og lykke på hendes nye job på TV 2 Bornholm," siger han.
Tumultarisk uge
Altinget beskrev i sidste uge, hvordan de interne uenigheder i Foreningen Folkemødet resulterede i, at foreningens næstformand, Olav Hesseldahl, valgte at fratræde sin post og "ofre" sit mandat for at undgå et kampvalg om de ledige bestyrelsespladser.
I den anledning lød det fra bestyrelsesformand Vibe Klarup, at der var "fuldstændig opbakning" til direktør Peter Christiansen "og stor ros til hans arbejde":
"Vi ved godt, at forandring og ledelse kan give lidt turbulens, men vi synes, han gør det rigtig godt og har vores fulde opbakning."
Få dage senere kunne Altinget fortælle, at direktøren havde valgt at sætte "sig selv på pause". Vibe Klarup beskrev det som "et par proces-dage".
Peter Christiansen meddelte i den forbindelse, at han ville stille op til interview, efter at han sammen med bestyrelsen har haft nogle "opklarende/afklarende samtaler".