Om  
Søs Marie Serup Laybourn
Carsten Grønning

Efter flere dages tumult: Folkemødet får nyt næstformandskab

Folkemøde-formand Vibe Klarup får selskab af en ny næstformandsduo efter et par hektiske uger i foreningens organisation og ledelse.

Folkemødet 2024 afvikles efter planen fra 13.-15. juni.
Folkemødet 2024 afvikles efter planen fra 13.-15. juni.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Folkemødets bestyrelse har konstitueret sig på ny efter generalforsamling sidste uge.

Medlemmerne har valgt at udvide formandskabet, så der nu er to næstformænd i stedet for én.

Det fortæller formand Vibe Klarup til Altinget.

Den ene næstformand bliver Søs Marie Seerup, som har siddet i bestyrelsen siden 2021, mens den anden bliver det nyoptagede bestyrelsesmedlem Carsten Grønning.

"Der har været turbulens omkring Folkemødet i den seneste tid. Det er der ikke nogen grund til at gå og putte med. Derfor brugte vi også lang tid på at få det hele talt grundigt igennem med Folkemødets øverste myndighed - generalforsamlingen," skriver Søs Marie Serup på Linkedin.

Læs også

Den nu tidligere næstformand Olav Hesseldahl gik i sidste uge "med til at ofre" sit mandat, som han formulerede det, for at undgå et kampvalg, der ifølge ham ville skabe yderligere splid.

Det skete på baggrund af en hektisk uge i foreningen, hvor en række medarbejdere i et klagebrev, som Politiken kom i besiddelse af, rettede en massiv kritik af Folkemødets direktør, Peter Christiansen.

Få dage senere meddelte Peter Christiansen ifølge Altingets oplysninger så sine medarbejdere, at han "satte sig selv på pause" i nogle dage.

Siden Peter Christensen tiltrådte som direktør 1. februar sidste år har flere ansatte og bestyrelsesmedlemmer forladt organisationen. Senest har Folkemødets program- og presseansvarlige, Louise Bjerregaard, opsagt sin stilling med øjeblikkelig varsel

"Tag ikke fejl, vi er på vej mod et rigtigt godt folkemøde i 2024 - og på sigt også et mere robust folkemøde. Vi ville alle sammen helst have set det ske uden gnidninger. Sådan gik det ikke, men det her markerer forhåbentligt et vendepunkt," skriver Søs Marie Serup.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søs Marie Serup Laybourn

Politisk kommentator, direktør, kommunikationsrådgiver, By Serup
cand.phil. i engelsk (SDU 2000)

Carsten Grønning

Formand, Bornholms Idræts- og Kulturcenter, bestyrelsesmedlem, Foreningen Folkemødet, leder og tidligere ejer, Nordbornholms Røgeri

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024