Debat

Johannes van den Heuvel: Trygfonden skal tvinges ind i det digitale årtusinde

DEBAT: Ungdommen engagerer sig ikke i valget til Tryghedsgruppen. Det er dybt problematisk, da planlægningen af fremtiden ikke skal ligge på skuldrene af dem, som ikke bliver en del af den, skriver Johannes van den Heuvel.

Vi må, som den yngre generation, tage stilling til den verden, vi er en del af og ændre den til det bedre, skriver Johannes van den Heuvel.
Vi må, som den yngre generation, tage stilling til den verden, vi er en del af og ændre den til det bedre, skriver Johannes van den Heuvel.Foto: Tryghedsgruppen
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Johannes van den Heuvel  
Kandidat til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen

Jeg opfordrer til, at ungdommen faktisk tager den magt, de er berettiget til. Når man sammenligner med andre, som engagerer sig i mikro-, meso- og makrostørrelses medlemsdemokratier som TrygFonden, er aldersgennemsnittet nemlig meget højt.

Hvor er alle de unge, som er på barrikaderne for en bedre verden?

Med syv medlemsarrangementer har TrygFonden i deres forsøg på at aktivere Region Hovedstadens vælgerskare bevist, at ungdommen ikke engagerer sig i etablerede fællesskaber, hvilket jo er dybt problematisk, da vi ikke kan forvente, at planlægningen af fremtiden skal ligge på skuldrene af dem, som ikke bliver en del af den.

Jeg vil gerne have, at Trygfonden anerkender, at sundhed, sikkerhed og trivsel selvfølgelig har et digitalt aspekt, lige meget om du er yngre eller ældre.

Johannes van den Heuvel  
Kandidat til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen

Vi må, som den yngre generation, tage stilling til den verden, vi er en del af, og ændre den til det bedre.

Et digitalt årtusinde
Med en årlig uddeling på 650 millioner kroner i fondsmidler, 700 millioner kroner i medlemsbonusser samt 10 milliarder i kapitalforvaltning er Trygfonden bestemt en mulighed for os menige mennesker til at lade pengene tale.

Jeg vil gerne have, at pengene taler for to ting: trygge værdier i tryg-investeringer og fremtidssikring af digital adfærd.

Derfor stiller jeg også op til Tryghedsgruppens repræsentantskab. Jeg ser, at vi går mod en verden, som kræver digitale kompetencer.

Kompetencer, som ofte passer ind under prædikaterne: sikkerhed, sundhed og trivsel. Derfor mener jeg også, at det er på tide, at vi tvinger Trygfonden ind i et digitalt årtusinde med fokus på at bevare alle borgeres plads i samfundet.

For hver dag, der går, opstår der flere og flere nyheder om problematisk digital adfærd. Jeg vil gerne have, at Trygfonden anerkender, at sundhed, sikkerhed og trivsel selvfølgelig har et digitalt aspekt, lige meget om du er yngre eller ældre, og at vi selvfølgelig skal afspejle det i vores fordeling af fondsmidler.

Vores overskud skal ikke bare investeres uden om ”sorte virksomheder”. Vi bør tænke vores fælles værdier om sundhed, trivsel og sikkerhed ind i al forvaltning af kapital fremadrettet.

For mig betyder det, at vi bør undgå investering i olie, kul og gas. Det betyder også, at vi skal undgå at investere i krudt og kugler.

Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at vi ikke bør nøjes med at investere i neutrale elementer. Vi bør direkte søge projekter og investeringer, som sikrer fremtiden ud fra de fælles værdier, vi har i Tryghedsgruppen. 

Fordi fremtiden skal planlægges og tilrettelægges af os alle.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00