Debat

Henrik Hast: Mangfoldigheden i Tryghedsgruppen skal styrkes

DEBAT: I en medlemsejet virksomhed med omkring en million medlemmer er det en fordel og en styrke, hvis sammensætningen i det øverste og besluttende organ afspejler medlemsskaren, skriver Henrik Hast.

Styrket mangfoldighed i Tryghedsgruppen og modet til at investere i nystartede og mere vovede projekter. Det ønsker Henrik Hast at arbejde for i Tryghedsgruppen.
Styrket mangfoldighed i Tryghedsgruppen og modet til at investere i nystartede og mere vovede projekter. Det ønsker Henrik Hast at arbejde for i Tryghedsgruppen.Foto: Tryghedsgruppen
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Hast
Kandidat til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen

Demokratiet trives på alle niveauer i det danske samfund, fordi mange mennesker vælger at engagere sig. Til gengæld er det ofte Tordenskjolds soldater eller the usual suspects, om man vil, der deltager. 

Der er i mine øjne brug for, at flere helt almindelige lønmodtagere kommer på banen, så mangfoldigheden bliver større, og så udsynet i de grupper og forsamlinger, hvor beslutningerne bliver truffet, bliver udvidet og perspektivet bredere. 

Når jeg ser på repræsentationen i de besluttende organer i medlemsdemokratiske virksomheder, i dette tilfælde Tryghedsgruppen, ser jeg alt for få mennesker, der ligner mig selv, mine kolleger, mine venner og min familie. 

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Det er i høj grad vores eget ansvar. 

Vi skal tro mere på egne evner. Tro på, at vi kan være med, når der skal tages vigtige beslutninger, tro på hinanden – på folk, der ligner os selv, og som er rundet af andre miljøer og oplevelser, fra gaden, fra byggepladsen og fabriksgulvet. 

Når jeg ser på repræsentationen i de besluttende organer i medlemsdemokratiske virksomheder, i dette tilfælde Tryghedsgruppen, ser jeg alt for få mennesker, der ligner mig selv, mine kolleger, mine venner og min familie. 

Henrik Hast
Kandidat til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen

Meget af det, jeg har lært i mit liv, har jeg ikke lært på en skolebænk, og mange af de beslutninger, jeg tog i min ungdom, var ikke altid velovervejede og heller ikke altid geniale. Jeg har lavet mange fejl, taget mange forkerte beslutninger, og jeg har lært meget. 

Et sted at være ung
En del af mine kammerater fra min opvækst på Vesterbro fik ørene i maskinen, som man siger, og nogle gik til i druk, prostitution og stoffer. Det var i en tid, før bydelen og bygningsmassen blev veludstyret, velholdt og mondæn, og hvor kvarterets mest veluddannede beboere var faglærte håndværkere. 

Ud over at nogle af os faktisk havde gode og kærlige forældre og dygtige og engagerede skolelærere, havde vi også – men ikke nok – gode og fornuftige tilbud om fritidsaktiviteter i fritids-, ungdoms- og idrætsklubber, der holdt os væk fra gaden, gav os positiv voksenkontakt og noget at gå op i. 

Gennem mine børn, der nu er voksne, og deres brug af for eksempel idrætsklubber har jeg erfaret, at nogle af deres kammerater ikke kunne deltage i fritidsaktiviteter, fordi deres forældre ikke havde råd. 

Kontingenterne er inden for nogle områder relativt høje, og ture, turneringer, uniformer, sko og udstyr koster også en hel del, og hvis man som forældre har to eller tre børn, kan det være svært at få pengene til at slå til. 

Det er derfor et af de områder, jeg gerne ser, at Trygfonden bevilger flere penge til. 

Samtidig kunne jeg godt tænke mig, at flere af de millioner af kroner, Trygfonden skal dele ud i 2020 og fremadrettet, bliver bevilget til nystartede og måske lidt mere vovede projekter, der er drevet mere af lyst, gåpåmod og fandenivoldskhed end på gennemanalyserede og videnskabeligt beviste projekter, hvor der er en dokumenteret effekt. 

Læs også

De små og uprøvede ideer
Det betyder ikke, at vi skal smide videnskaben på porten, der skal vi også bevilge og være med til at investere. Men vi skal, sådan som jeg ser det, ikke undlade at støtte de små projekter og uprøvede idéer, der kommer fra små frivillige foreninger og arbejdspladser. 

Når jeg for eksempel ser glade ansigter på demente plejehjemsbeboere, der får vind i håret på cykelture, kørt af frivillige på ladcykler, bliver jeg glad. 

Projektet, som Trygfonden har støttet, synes jeg er et fint eksempel på, at projekter, der opstår uden for tænketanke og laboratorier, i høj grad skaber værdi og glæde – mere af det.

I en medlemsejet virksomhed med omkring en million medlemmer er det, som jeg ser det, en fordel – og også en styrke – hvis sammensætningen i det øverste og besluttende organ afspejler medlemsskaren. 

Jeg er rigtig glad for, at der blandt kandidaterne til det valg, der løber over 19 dage og starter mandag 20. januar 2020, er mange, der ved meget om sundhed, økonomi, jura og virksomhedsledelse, men der er også brug for et menneske som mig eller en, der ligner. 

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet, til [email protected].

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00