Grønnegård: Dybvad-udvalg kan med fordel se på rekruttering, arbejdsgange og eksterne faglige inputs

Det nye udvalg, nedsat af Djøf, bør se på lidt bredere temaer såsom personalepolitik, arbejdsgange og balancen mellem styrelser og departementer, lød det under en debat fra professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen. 

Jørgen Grønnegård Christensen kom i et event arrangeret af Djøf med sine bud på, hvad Dybvad-udvalget med fordel kan kigge nærmere på.
Jørgen Grønnegård Christensen kom i et event arrangeret af Djøf med sine bud på, hvad Dybvad-udvalget med fordel kan kigge nærmere på.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er ikke meget nyt under solen i samspillet mellem embedsmænd og ministre.

Sådan lød det forenklet sagt fra to veteraner inden for feltet, professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen og højesteretsdommer Jens Peter Christensen, da de i sidste uge var i dialog med direktør Lykke Friis om skandalesager, politisering og rammer for embedsværket i en event arrangeret af Djøf.

Et nyt udvalg, med tidligere departementschef Karsten Dybvad i spidsen, skal ellers undersøge netop forholdet mellem embedsværk og politikere og komme med forslag til at styrke samspillet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00