Løs kontrakt gør det svært for Forsvaret at slippe af med ISS

SAMRÅD: Forsvaret risikerer at hænge på en udskældt aftale med ISS om kantinedrift, rengøring og vedligehold i mere end tre år, lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen, der påpeger, at en kontraktopsigelse i utide omvendt kan risikere at give en ekstraregning til Forsvaret.

Foto: Facebook
Andreas Krog

Det er en meget løst formuleret kontrakt på en række områder. Derfor er det ikke sort-hvidt i forhold til hvad der skal leveres og hvad der bliver leveret.

Trine Bramsen
Forsvarsminister, MF, Soc.dem.

I Facebook-gruppen ”Til kamp mod ISS” har ansatte i Forsvaret i mere end to måneder delt billeder af den service - eller mangel på samme - som rengøringskoncernen ISS leverer på Forsvarets tjenestesteder efter i februar 2018 at have overtaget blandt andet kantinedrift, rengøring og store dele af den daglige bygningsvedligeholdelse fra Forsvaret.

Billeder af døde rotter i skuffer, uhumske badeforhold, skimmelsvamp og uappetitlig mad er strømmet ind i gruppen fra soldater og civilt ansatte over hele landet.

Fredag i sidste uge flyttede sagen så ind på Christiansborg, da forsvarsminister Trine Bramsen (S) var kaldt i samråd i Forsvarsudvalget om sagen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00