Boris Johnson truer med nyvalg i Storbritannien

BREXIT: Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil udskrive valg, hvis et flertal af de britiske parlamentarikere stemmer for en lov, der kræver en forlængelse af Brexit.

De britiske borgere kan meget vel snart skulle til stemmeurnerne.

Landets premierminister Boris Johnson truer nemlig med et nyvalg, hvis et flertal af medlemmer i det britiske underhus onsdag stemmer for en lov, der forpligter ham til at bede EU om en forlængelse af Brexit.

Meldingen fra premierministeren kommer, efter 328 medlemmer har stemt for, at et Brexit uden en aftale skal forhindres, men blot 301 medlemmer stemte imod.

"Jeg vil ikke have et valg, men hvis medlemmer af parlamentet i morgen stemmer imod at stoppe forhandlingerne og kræve endnu en ligegyldig forlængelse af Brexit, der kan potentielt kunne vare i årevis, vil et valg være den eneste måde at løse det på," sagde Boris Johnson.

Det er ikke op til Boris Johnson alene at afgøre, om der skal udskrives et valg. Det kræver, at han får opbakning fra to tredjedele af det britiske parlament. Han oplyste i samme forbindelse, at han allerede tirsdag vil bede om at få udarbejdet en tekst om godkendelse af en valgudskrivelse.

Tidligere på dagen har nogle af de medlemmer, der stemte imod Johnson og et Brexit uden en aftale, udtalt, at de ikke vil stemme for udskrivelsen af et valg, før deres egen tekst om en forlængelse af Brexit er vedtaget.

Forrige artikel Profiler giver deres bud: Sådan ser fremtiden ud for Folkebevægelsen Profiler giver deres bud: Sådan ser fremtiden ud for Folkebevægelsen Næste artikel Danske Medier om skat på techgiganter: Brug for en hurtig løsning Danske Medier om skat på techgiganter: Brug for en hurtig løsning