Brexit-slagsmål tilbage på dagsordenen: EU går rettens vej efter britisk plan om at bryde udtrædelsesaftale

EU svarer med domstolstrusler, efter den britiske regering har fremlagt et lovforslag, der baner vejen for brud med skilsmisseaftalen mellem de to parter.

Nordirland blev i EU's indre marked og toldunion, da resten af Storbritannien forlod samarbejdet. Det betyder, at EU's ydre grænse nu ligger i de nordirske havne og lufthavne.
Nordirland blev i EU's indre marked og toldunion, da resten af Storbritannien forlod samarbejdet. Det betyder, at EU's ydre grænse nu ligger i de nordirske havne og lufthavne.Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: ”Lad os kalde en spade for en spade. Det er ulovligt.

Sådan lød meldingen fra EU’s Brexit-ansvarlige, Maroš Šefčovič, da han onsdag lancerede to nye traktatkrænkelsessager mod den britiske regering og genoplivede en eksisterende sag, der har ligget i den retlige dybfryser det seneste halvandet år.

Det sker, efter premierminister Boris Johnsons regering mandag lagde et lovforslag på bordet, der vil give briterne mulighed for at afvige fra centrale dele af den skilsmissetraktat, som blev indgået mellem parterne før den britiske exit fra Unionen i 2020.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024