TV: Kristian Jensen-udtalelse får hård international modtagelse

BREXIT: Kristian Jensen satte Storbritannien i bås med små lande under Altinget-konference. Det fik en stram modtagelse fra den britiske ambassadør. Se ordvekslingen her, der også har fået opmærksomhed fra bl.a. The Guardian og Politico.

Kristian Jensen var tirsdag med til at prikke til selvforståelsen hos briterne, da den britiske ambassadør følte sig nødsaget til at understrege Storbritanniens placering i verdensordenen.

Under en Brexit-konference, afholdt af Altinget, sagde Kristian Jensen:

"Der findes to typer af nationer. Der findes de nationer, som er små, og så findes der de nationer, som endnu ikke har indset, at de er små."

Det har efterfølgende både fået The Guardian, der kalder udtalelsen hånende, og Politico til at skrive om hændelsen. Efter talen udpenslede Kristian Jensen ifølge The Guardian sin udtalelse ved at sige:

"Der er stadig en forestilling blandt nogle lande om, at fordi man har regeret i det 20. århundrede, fortsætter man med at gøre det i det 21. århundrede."

Under konferencen følte Storbritanniens ambassadør i Danmark sig kaldet til at kommentere de udtalelser, den danske finansminister indledningsvist gav.

Ambassadøren startede således ud med at opremse, hvordan Storbritannien eksempelvis lever op til OECD-kravet om udviklingsbistand, og hvordan landet lever op til Nato-kravet om at bruge to procent af BNP på forsvaret. Et krav, som blandt andre Danmark ikke lever op til.

"Det er, efter min overbevisning, ikke en tilstand, som kendetegner en stormagt med svindende indflydelse," tilføjede den britiske ambassadør, Dominic Schroeder. 

Se ordvekslingen i videoen ovenfor.

,

Forrige artikel Dansk ornesæd kan være misbrugt i produktion af parmaskinke Dansk ornesæd kan være misbrugt i produktion af parmaskinke Næste artikel Hårde Brexit-forhandlinger handler ikke om hævn Hårde Brexit-forhandlinger handler ikke om hævn
 • Anmeld

  Erik Boel

  Jensen har ret


  Jensen har ret…

  af Erik Boel, tidligere landsformand for Europabevægelsen

  Naturligvis har finansminister Kristian Jensen ret i, at Storbritannien er et lille land. I en globaliseret verden er selv de ”store” lande små. Ud fra det synspunkt, at national suverænitet i klassisk forstand er en død sild i en globaliseret verden. I den moderne virkelighed kan vi kun få indflydelse på tidens store udfordringer som økonomisk krise, terror og migration gennem deltagelse i et tæt forpligtigende samarbejde. Hovmod står for fald og Storbritanniens pris for Brexit bliver høj.