L&F: Nedlæggelse af ordning rammer børn og unge

NEDLÆGGELSE: Fødevareministerens beslutning om at lukke ordningen for børne- og ungdomsaktiviteter i landdistrikterne gør ondt hos Landbrug & Fødevarer og 4H. Men det er et spørgsmål om prioritering, fastslår Mette Gjerskov (S).
Per Bang Thomsen

Beslutningen strider mod regeringens egen målsætning om at opgradere landdistrikterne.

Ib W. Jensen
Viceformand, Landbrug & Fødevarer
Fakta

Paragraf 20-svar fra fødevaremininster Mette Gjerskov (S) til Erling Bonnesen (V): 

"Desuden gøres der opmærksom på, at Fødevareministeriets ordning vedrørende aktiviteter for børn og unge i landdistrikterne på finansloven for 2012 nedlægges, idet midlerne herfra omprioriteres til andre aktiviteter inden for Landdistriktsprogrammet."


Kilde: Folketingets hjemmeside
Tusindvis af børn og unge i landsområder bliver ramt, efter fødevareminister Mette Gjerskov (S) netop har valgt at sløjfe ordningen for børne- og ungdomsaktiviteter i landdistrikterne. Det mener Ib W. Jensen, viceformand for Landbrug & Fødevarer, der nu betegner ministerens beslutning som "en katastrofe" for børne- og ungdomslivet i landkommunerne.

"Beslutningen strider mod regeringens egen målsætning om at opgradere landdistrikterne," siger han til Altinget | Fødevarer og henviser til de 89 madskoler rundt om i landet, som Landbrug & Fødevarer i samarbejde med organisationen 4H har været med til at oprette siden 2004.

Pengene til administrationen er i høj grad kommet fra den nu nedlagte ordning, og erhvervsorganisationens viceformand frygter derfor, at flere af dem vil blive nødt til at lukke.

"På madskolerne har vi lært børn og unge at spise og leve sundt, og vi har undersøgelser, der viser, at den undervisning også har haft en betydning for den mad, de spiser hjemme i familierne. Men på grund af den økonomiske krise vil det fremover blive svært at finde penge til madskolerne, og derfor tror jeg ikke, de vil eksistere om nogle år," siger han til Altinget | Fødevarer.

0:000:00