Skarp kritik af svineformand

NYHED: Politikerne blander sig nu i slagteristrejken, der har bredt sig fra det nye storslagteri i Horsens til slagteriet i Blans. Formanden for Danske Svineproducenter får hug fra Christiansborg.
Mikael Børsting

Man skal ikke true medarbejderne med at flytte produktionen til udlandet. Danish Crown er i forvejen verdensmestre i dårlig omtale

Bjarne Laustsen (S)
Medlem af Fødevareudvalget for Socialdemokraterne
Fakta
  • Danske Svineproducenter er en organisation, som varetager de politiske interesser for de danske svineproducenter.

  • Organisationen repræsenterer omkring 1.700 medlemmer, der tilsammen står for ca. 2/3 af den danske svineproduktion.

  • Kilde: Danske Svineproducenter
    "Det er et typisk tegn på, at slagteriarbejderne ikke tager deres ansvar alvorligt. Nu er vi nødt til at overveje at flytte endnu flere arbejdspladser til udlandet".

    Den igangværende strejke på det nye storslagteri i Horsens fik lørdag formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, til at true med at flytte flere arbejdspladser til udlandet.

    Sure slagteriarbejdere
    Men svine-formandens bemærkning til TV SYD har nu gjort medarbejderne på et andet Danish Crown slagteri - Blans i Sønderjylland - så sure, at de forlod arbejdet tirsdag.

    "Der er udbredt utilfredshed over de udtalelser, som Torben Poulsen har fremsat i medierne om, at slagteriarbejderne får for meget i løn samt truslerne om at flytte flere job til udlandet. Derfor tog jeg i går (mandag, red,) kontakt til de andre tillidsfolk i Danish Crown, og vi vedtog en fællesudtalelse, som fordømmer Torben Poulsens udtalelser," siger tillidsmand Harry Damm i en fælles erklæring.

    0:000:00