Simon Kollerup
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Simon Kollerup (S) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om baggrunden for, at forslaget fremsættes uden forudgående politisk drøftelse henset til forslagets kompleksitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 13
Hvad er baggrunden for, at forslaget fremsættes uden forudgående politisk drøftelse henset til forslagets kompleksitet og til usikkerheden om omfanget af reelle ændringer i forhold til den gældende retstilstand?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
Jeg er enig i, at det er et omfattende lovforslag, men ikke komplekst, da der som udgangspunkt er tale om at v idereføre de gældende dyreværnsregler dels i lov forslaget, dels i bekendtgørelser med hjemmel i den foreslåede lov.

Lov forslaget er en udløber af Miljø og Fødev areministeriets arbejde med det såkaldte ”Lovkompas ”.

Formålet med lovforslaget er helt grundlæggende at gennemføre en forenkling af lov givningsstrukturen på dy revelfærdsområde, der primært v iderefører gældende regler, og jeg har i den henseende ikke fundet behov for forudgående politiske drøftelser af lov forslaget med alle Folketingets partier.

Jeg kan med hensy n til ændringer i forhold til gældende ret henvise til høringsbrevet og sammenligningstabellen og endvidere høringssvarnotatet, som er sendt til Folketingets Miljø - og Fødev areudvalg i forbindelse med henholdsvis den eksterne høring af lovforslaget og i forbindelse med fremsættelsen af lov forslaget. Desuden kan henv ises til lovforslagets bemærkninger.
0:000:00