Hovedstaden opruster nærdemokratiet: Nu kan 5.000 borgere tvinge politikerne til at behandle et forslag

Københavns Kommune lancerer ny ordning for borgerdrevne forslag. Forskning viser dog, at kommunale borgerforslagsordninger sjældent fører til forandringer i politik. Overborgmester Sophie Hæstorp (S) mener, at borgerforslag kan inspirere politikerne til at tænke nyt.

Fremover
kan borgere i Københavns Kommune,&nbsp;udover at demonstrere, benytte sig af Københavnerforslag til at få indflydelse på den førte politik.<br>
Fremover kan borgere i Københavns Kommune, udover at demonstrere, benytte sig af Københavnerforslag til at få indflydelse på den førte politik.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Folketinget og over en tredjedel af kommunerne har det allerede. Nu er det Københavns Kommunes tur til at hoppe ombord i den demokratiske trend, hvor borgere selv kan stille forslag, som deres folkevalgte politiske repræsentanter derefter er forpligtet til at behandle politisk.

Fra onsdag den 30. august kan københavnere med 5.000 digitale stemmer i ryggen få taget deres forslag op i Borgerrepræsentationen.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over, at københavnere nu får mulighed for at få mere direkte indflydelse på udviklingen af byen.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Hovedstaden

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024