PRESSERÅDGIVER TIL KIRKEMINISTERIETS MINISTER- OG LEDELSESSEKRETARIAT
Vil du arbejde tæt på den politiske beslutningsproces og med et område med politisk fokus og stor betydning for både borgere og virksomheder? Trives du med stort ansvar og en høj grad af indflydelse på dine opgaver? Har du lyst til et arbejde med dagsaktuelle sager og tæt på ministeren, så er Kirkeministeriet det helt rigtige sted.

Om stillingen Efter regeringsdannelsen i december 2022 er Kirkeministeriets ansvarsområde væsenligt udvidet med hele plan- og landdistriktsområdet. Kirkeministeriets departement har i den forbindelse fået en ny organisation, og der er blandt andet oprettet et nyt minister- og ledelsessekretariat. Som presserådgiver bliver du en del af minister- og ledelsessekretariatet, hvor du er ansvarlig for ministeriets interne og eksterne kommunikation, og hvor du hver dag har tæt kontakt med ministeren, ledelsen i departementet, journalister og medier og dygtige medarbejdere inden for ministeriets fire hovedområder: Kirke, Jura, Plan og Land samt Folkekirkens It. Din opgave er at sørge for, at ministerens politiske prioriteringer kommunikeres ud til offentligheden på den bedst mulige måde. Dine arbejdsopgaver Som presserådgiver vil du blandt andet skulle:
 • udvikle presse- og kommunikationsstrategier for større sager,
 • overvåge nyhedsstrømmen og besvare pressehenvendelser,
 • udarbejde pressemeddelelser, taler, debatindlæg, kronikker m.m. i samarbejde med dygtige kolleger,
 • proaktivt holde kontakt til relevante medier om konkrete medievinkler på ministerområdet,
 • bidrage til ministeriets digitale kommunikation på relevante platforme fx LinkedIn, Facebook, Instagram etc.,
 • bidrage til løbende udvikling af ministeriets interne og eksterne kommunikation, herunder nyhedsbreve m.v.
Om dig Vi forventer, at du har relevant uddannelse eller erfaring, fx som journalist, retoriker eller med tilsvarende kvalifikationer. Vi lægger vægt på at du:
 • har en skarp, præcis og sprogligt korrekt pen, samt kan formidle komplicerede sager på en letforståelig måde,
 • kan arbejde struktureret og med overblik - også i pressede situationer,
 • er handlekraftig og initiativrig,
 • er udadvendt og er god til at samarbejde,
 • er erfaren i brugen af digitale værktøjer,
 • er indstillet på fleksible arbejdstider og på at tage del i en pressevagtsordning.
Det vil desuden være en fordel, hvis du har erfaring med presse- og/eller kommunikationsopgaver fra en politisk styret organisation med mange forskellige interessenter. Du vil referere til chefen for minister- og ledelsessekretariatet. Løn- og ansættelsesvilkår Du bliver ansat på fuld tid i henhold til overenskomsten for akademikere i staten eller anden relevant overenskomst afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Der er i forbindelse med ansættelsen mulighed for at forhandle et eventuelt kvalifikationstillæg. Stillingen er til besættelse snarest muligt og senest den 1. juni 2023. Er du interesseret? Vil du høre mere om stillingen, kan du kontakte departementschef Christian Dons Christensen på tlf.: 3392 3978 eller pr mail: chrchr@km.dk. Ansøgningsfristen er den 14. april 2023 kl. 12.00. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Din ansøgning skal indeholde motiveret ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse (eksamenspapirer) samt eventuelle referencer. Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse. Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 16 og 2. samtaler i uge 17. Ministeriet ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Om Kirkeministeriet
Som ansat i Kirkeministeriet bliver du en del af en ny organisation med ca. 220 ansatte i henholdsvis departementet og Plan- og Landdistriktsstyrelsen. Vores hverdag er præget af høj faglighed og engagement, hvor sparring og samarbejde er i højsædet. Vi lægger vægt på at være en attraktiv og innovativ arbejdsplads med et uformelt arbejdsmiljø, og så har vi til huse i hjertet af København.

Du kan læse mere om Kirkeministeriet på www.km.dk.


Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00