Debat

Alternativet: Drop TV 2-salg og fokusér på indhold

DEBAT: TV 2 bliver ikke solgt, så længe sagerne om ulovlig statsstøtte fortsætter, skriver Rasmus Nordqvist. Han vil derfor hellere tale om stationens visioner og indhold. 

TV 2 bliver næppe solgt med verserende sager ved EU-Domstolen, skriver Rasmus Nordqvist, der hellere vil tale om TV 2's visioner og indhold.
TV 2 bliver næppe solgt med verserende sager ved EU-Domstolen, skriver Rasmus Nordqvist, der hellere vil tale om TV 2's visioner og indhold.Foto: Folketinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rasmus Nordqvist
Kulturordfører

TV 2 står netop nu i en ekstremt usikker situation. Kanalen har flere sager om ulovlig statsstøtte til behandling ved EU-Domstolen. Taber man sagerne, risikerer TV 2 ifølge professor Frands Mortensen (AU) at gå konkurs.

Derfor kan det også undre, at regeringen har genoplivet den gamle, liberale drøm om at privatisere TV 2. Det er vel højst usandsynligt, at der ville være interesserede købere i den nuværende situation, hvis man valgte at sætte kanalen til salg.

Ikke en god idé at sælge
Og om det overhovedet ville være en god idé at sælge TV 2, hvis det mod forventning kunne lade sig gøre at finde en køber, stiller jeg mig meget tvivlende over for.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Kanalen bør have den ejerform, der bedst muligt sikrer en stærk og bred indholdsflade. Og der er ikke noget der tyder på, at et salg ville være en garant for et fortsat højt niveau på indholdssiden - snarere tværtimod. I sit debatindlæg om konsekvenserne af et eventuelt salg af TV 2 understreger Frands Mortensen, at den højeste kvalitet i sendefladerne finder man på de statsejede stationer - både herhjemme og i vores nabolande. Det mener jeg, at vi skal tage pejling efter.

Indholdet er afgørende 
Mette Bock (LA) er optaget af, at TV 2 bør sælges af principielle grunde. Hvilken påvirkning det vil have på kvaliteten af indholdet, lader ikke til at ligge hende på sinde.

Verden er i hastig forandring, og det skal vores public service-kanaler tage konsekvensen af, både i form og indhold. Så er det mindre afgørende, om det bliver med privat eller offentlig afsæt

Rasmus Nordqvist (ALT), Kulturordfører

I Alternativet har vi det omvendt: Vi betragter os selv som visionære pragmatikere. Det betyder i praksis, at vi ikke er så optagede af, om noget af princip bør være privat eller statsligt ejet. Vi vil hellere rette fokus mod det vigtige, og det er i Alternativets øjne indholdet.

Ja, i virkeligheden vil jeg langt hellere tale om visioner for TV 2’s rolle end jeg vil tale om ejerformen.

Vi må svare på, hvilken rolle vores public service-kanaler skal spille i fremtiden. Hvordan kan vi for eksempel bruge dem meningsfuldt og aktivt i forhold til at skabe et stærkere fællesskab i vores samfund og et mere inddragende demokrati?

Ny medievirkelighed er en udfordring
Samtidig skal vi se på, hvordan vi kan understøtte udviklingen af TV 2 som moderne medievirksomhed. For det er jo nok kernen i spørgsmålet, nemlig at vores samlede mediebillede og platforme udvikler sig med en meget stor hastighed, og hvordan sikrer vi os, at de danske medier kan følge med? For i og med, at Danmark er et meget lille sprogområde, er det klart en stor udfordring.

Verden er i hastig forandring, og det skal vores public service-kanaler tage konsekvensen af, både i form og indhold. Så er det mindre afgørende, om det bliver med privat eller offentlig afsæt - et stærkt TV 2 med kvaliteten i højsæde bør være det eneste princip, der styrer os.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nordqvist

Bestyrelsesmedlem, Det Europæiske Grønne Parti (EGP), kandidat (SF), europaparlamentsvalget
designer (Danmarks Designskole 1999)

0:000:00