Debat

Det Kongelige Teaters næstformand svarer igen på musicalkritik: Vi vil være relevante for flere forskellige mennesker

REPLIK: Andre offentligt støttede teatre opfører jævnligt musicals. Så det virker bagvendt, at Det Kongelige Teater skal holde sig fra genren, skriver 3F-formand og næstformand i Det Kongelige Teater Per Christensen. 

Det Kongelige Teater er enig i, at opsætning af musicals ikke skal ske på bekostning af de kommercielle producenter. Derfor accepterer teatret regler på området, skriver Per Christensen.
Det Kongelige Teater er enig i, at opsætning af musicals ikke skal ske på bekostning af de kommercielle producenter. Derfor accepterer teatret regler på området, skriver Per Christensen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Per Christensen
Næstformand i bestyrelsen for Det Kongelige Teater

Formanden for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen, udtrykker bekymring for, at Det Kongelige Teater vil spille musicals. Det har Det Kongelige Teater nu for så vidt gjort i mange år, men vi er enige i, at det skal naturligvis ikke ske på bekostning af de kommercielle producenter.

Derfor accepterer vi gerne regler, der sikrer, at Det Kongelige Teater ikke spiller de samme værker, som kommercielle teatre ønsker at sætte op - i stedet for de nuværende temmelig uklare regler.

Læs også

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Men at Det Kongelige Teater skulle holde sig fra musicalgenren som sådan, fordi teatret modtager en offentlig bevilling, virker bagvendt:

Andre offentligt støttede teatre - også i København - opfører jævnligt musicals. Og netop fordi alle danskere betaler til Det Kongelige Teater, skal teatret naturligvis også have et tilbud til de mennesker, som holder af musicalgenren. 

Vi tror på, at flere gode teateroplevelser kun kan give flere mennesker smag på at opleve mere teater til glæde og gavn for alle i branchen.

Per Christensen
Næstformand i bestyrelsen for Det Kongelige Teater

Teatret har nemlig en stærk ambition om at være relevant og åbne sig for flere forskellige mennesker med alle slags baggrund.

Vi tror på, at flere gode teateroplevelser kun kan give flere mennesker smag på at opleve mere teater til glæde og gavn for alle i branchen. Jeg tænker, at også Dansk Skuespillerforbund er enig i den ambition.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00