Koncertsamarbejde med Soundvenue skal lokke flere unge i Det Kongelige Teater

Med koncertkonceptet “Crossover” forsøger Det Kongelige Teater at nå ud til nye målgrupper ved at sammensætte klassiske musikere med nye kunstnere som Chinah og Fraads. Teateret laver koncerterne i samarbejde med Soundvenue for at nå kulturmediets unge segment.

Chinah er et dansk elektronisk band, der har spillet på flere af landets store festivaler som Northside og Roskilde Festival. I efteråret 2021 kunne man opleve dem til Det Kongelige Teaters anden "Crossover"-koncert.
Chinah er et dansk elektronisk band, der har spillet på flere af landets store festivaler som Northside og Roskilde Festival. I efteråret 2021 kunne man opleve dem til Det Kongelige Teaters anden "Crossover"-koncert.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

I den mørklagte foyer i Operaen vokser lyden af instrumenter ud i rummet.

Først er det kun en harpe. Så kommer guitaren stille ind over. Instrumenterne fra det klassiske orkester smelter sammen, og midt i de klassiske toner kommer en elektronisk stemme fra bandets forsanger ind over musikken.

Fakta: Crossover
  • Crossover er et koncertkoncept af Det Kongelige Teater og Soundvenue Live, hvor rytmiske kunstnere spiller sammen med Det Kongelige Kapels orkester.
  • Koncerterne bliver afholdt i Operaens foyer og er gratis.
  • Indtil videre har Chinah og Fraads spillet en crossover-koncert med Det Kongelige Kapel, og der er planlagt yderligere to koncerter med Dopha og Søn.

Kilde: Det Kongelige Teater

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024