Blandt gamle malerier og plyssede sæder skal Matilda The Musical finde folkeligheden frem hos Det Kongelige Teater

Med premieren på Det Kongelige Teaters familie-musical Matilda sætter teateret en streg under ambitionen om at blive “hele Danmarks teater”. Formand Bertel Haarder ser det som “en lang march” mod at finde det perfekte møde mellem finkultur og folkelighed.

I den politiske aftale for Det Kongelige Teater, der blev lavet for et år siden, var der fokus på at lave musicals for at lokke nye målgrupper ind over dørtærsklen.
I den politiske aftale for Det Kongelige Teater, der blev lavet for et år siden, var der fokus på at lave musicals for at lokke nye målgrupper ind over dørtærsklen.Foto: Miklos Szabo
Marie Møller Munksgaard

På den guldudsmykkede balkon læner en dreng sig frem i sædet, da skuespiller Rasmus Botoft kommer frem på scenen og kigger ned på sin nyfødte baby.

“Han ligner jo en rosin.”

Drengen på balkonen kan ikke holde grinet tilbage, og det er han ikke alene om. Hurtigt stemmer resten af publikum foran Gamle Scene i, så det runger i salen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024