Fogh skriver klimaindlæg med FN's generalsekretær

KLIMADEBAT: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og FN's generalsekretær Ban Ki-moon advarer i international avis om, at finanskrisen ikke må overskygge verdens klimaudfordringer.
Torbjørn Næs Bertelsen

I Herald Tribune skriver statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forud for december måneds FN-klimamøde i Poznan i Polen, at den nuværende finansielle krise skal ses som en økonomisk mulighed for et gennembrud for grøn økonomi.

Sammen med sine medunderskrivere, FN's generalsekretær Ban Ki-moon, Indonesiens præsident Susilo Bambang Yudhoyono og Polens premierminister Donald Tusk, opfordrer Fogh til at finde fælles løsninger til de store udfordringer, der tegner sig på verdensscenen.

"Når det kommer til to af de mest seriøse udfordringer - den finansielle krise og klimaforandringer - så er svaret grøn økonomi. Videnskabsfolk er enige: For at adressere klimaforandringerne har vi brug for en energirevolution og en forandring i, hvordan vi forsyner vores samfund med elektricitet. Økonomer er også enige: Den hotteste vækstindustri i verden er vedvarende energi. Det er der, fremtidens job allerede nu bliver skabt, og hvor meget af den teknologiske innovation finder sted og vil anvise den næste økonomiske transformerings æra," skriver de fire verdensledere i debatindlægget.

0:000:00