De blå taber på flere af valgkampens fronter

ANALYSE: En fordelingspolitisk venstredrejning og en styrkelse af den grønne dagsorden presser de blå partier, mens udlændinge-fronten er mudret til efter Paludans indtog.

<span>"Lad et rødt flag smælde".<br>&nbsp;Den klassiske venstrefløj står til et comeback ved folketingsvalget, her Pernille Skipper (EL) 1. maj.<br></span>
"Lad et rødt flag smælde".
 Den klassiske venstrefløj står til et comeback ved folketingsvalget, her Pernille Skipper (EL) 1. maj.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Da udlændingedebatten startede, befandt DF sig på den rigtige side af historien i modsætning til dem, der bagatelliserede problemerne. I klimadebatten risikerer DF at ende på den forkerte side af historien.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Med tre uger tilbage til folketingsvalget må det anses for udelukket, at de fire partier bag regeringen får flertal. Det er en højst usædvanlig situation, at den siddende regering har så umulige odds, men koalitionen bag Lars Løkke Rasmussen er presset på flere fronter. 

Sammenholder man vælgernes prioriteringer af de forskellige politiske emner, vælgernes vurdering af evnen til at løse problemerne og partiernes aktuelle meningsmålingerne, træder der interessante mønstre frem.

Den klassiske venstrefløj
Den første bevægelse er styrkelsen af den klassiske venstrefløj i SF og Enhedslisten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00