DI vil forenkle miljølovgivning

LOVGIVNING: Der er behov for en grundig lovoprydning og en hurtigere og mere effektiv forvaltning på miljøområdet, mener DI, der forventer, at øget gennemskuelighed både vil skabe vækst og gavne miljøet.
Anne Burlund

Der er ikke sket en bønne siden statsministerens åbningstale for halvandet år siden. Alle afbureaukratiserings-processer er tunge og tager tid, men nu må der snart ske noget.

Lars B. Goldschmidt
Direktør og miljøchef, DI
Miljølovgivningen skal forenkles og optimeres, så den bliver mere gennemskuelig for virksomheder og kommuner til gavn for både vækst og miljø. Det er budskabet fra DI, der i dag, torsdag, holder konference på Christiansborg om miljøregulering og vækst.

I dag findes der 54 love, 518 bekendtgørelser og 285 cirkulærer og vejledninger på miljøområdet. Og DI mener, at det komplekse lovkatalog gør det helt umuligt for virksomheder og kommunale sagsbehandlere at overskue lovgivningen:

"Vores virksomheder skal leve af at bringe nye produkter og services på markedet - og gerne hurtigt. Og hvis miljøsagsbehandlingen er så uigennemsigtig, at virksomhederne ikke ved, hvad de kan forvente at få lov til, bliver det svært at planlægge fremtidige aktiviteter," siger Lars B. Goldschmidt, direktør og miljøchef i DI.

Indfør sagsbehandlingsgaranti
Ifølge Lars B. Goldschmidt er det i dag ikke usædvanligt, at en virksomhed kan vente op til 40 måneder på svar fra myndighederne. DI ønsker derfor, at der bliver indført en sagsbehandlingsgaranti, så en sag højst må ligge hos de forskellige instanser i et år:

0:000:00