Hård kritik af Ellemann: Udebliver fra vigtigt miljøtopmøde

COP14: Jakob Ellemann-Jensen (V) møder ikke op, når ministre og topdiplomater fra hele verden samles for at lave en ’Paris-aftale’ for naturen. Det vil blive bemærket, mener tidligere S-minister, mens DN kalder afbuddet for ”fuldstændig uforståeligt”.

<div>Det bliver embedsmænd og ikke Jakob Ellemann-Jensen selv, der deltager i COP14-topmødet. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix). </div>
Det bliver embedsmænd og ikke Jakob Ellemann-Jensen selv, der deltager i COP14-topmødet. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix).
Anders Redder

På de her topmøder bliver der lagt mærke til, om landene sender en fra det højeste niveau. Det bliver set som en nedprioritering, hvis ikke man gør.

Kirsten Brosbøl (S), tidligere miljøminister

“For at løse den her krise må vi ty til handling i en hidtil uset skala.”

Det var beskeden fra Cristiana Pasca Palmer, leder af FN's sekretariat for Biodiversitetskonvention, da hun i sidste uge annoncerede åbningen af COP14-topmødet i Sharm El Sheikh, Egypten.

Her mødes ministre, topdiplomater i FN-systemet og grønne organisationer fra hele verden for at forhandle det, der kan blive trædestenen til en ny, forpligtende aftale om at standse den verdensomspændende biodiversitetskrise.

0:000:00