Her er EU-Kommissionens plan for næste år: Asbest, regnbuefamilier og minimumsindkomst på dagsordenen

Der er forslag om alt fra det ydre rum til mikroplast i vente ifølge det arbejdsprogram for 2022, som EU-Kommissionen lige har fremlagt.

EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen annoncerede mange af de nye tiltag i sin årlige tale om Unionens tilstand i september. Men nu ligger programmet fast.
EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen annoncerede mange af de nye tiltag i sin årlige tale om Unionens tilstand i september. Men nu ligger programmet fast.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: 2022 bliver set som lidt af et skelsår for EU-Kommissionen. Realistisk set er det nok sidste udkald, hvis de 27 kommissærer vil sætte skibe i søen, som også kan nå at blive sejlet helt i mål af EU-lovgiverne, inden der er vagtskifte i Kommission og Europa-Parlament i 2024.

På bedding er 42 nye initiativer. Samtidig trækker Kommissionen seks forslag tilbage, der er blevet overhalet af begivenhederne, mens de har siddet fast i lovgivningsmaskineriet. Den foreslår også forenklinger af 26 eksisterende sæt EU-regler.

Altinget giver dig overblikket over de nye tiltag her:

0:000:00