Klimatilpasningsstrategi er varm luft

Nyhed: K står alene med støtte til klimatilpasningsstrategien. Strategien er handlingsløs, lyder det fra rådgivere og politikere.
Oversvømmelser kommer der flere af i fremtiden, men det må løses ad hoc, siger regeringen
Oversvømmelser kommer der flere af i fremtiden, men det må løses ad hoc, siger regeringenFoto: colorbox

Jeg synes, at ordet ad hoc fremgår for meget. Der er nogle skader, som er irreversible. F.eks. oversvømmelser som kan lave uoprettelige skader på naturområder. Der siger regeringen, at det må bare ske. Der burde man være mere fremme i skoene og fremtænke natur- og spildevandsplanlægning. Her burde regeringen egentlig være initiativtager

Hanne Christensen
Markedsdirektør på miljøområdet i rådgivningsvirksomheden Rambøll
Melding er klar: Regeringens nye plan for, hvordan Danmark håndterer fremtidens klimaændringer er en falliterklæring. Ordførere, rådgivere og brancherne har siden onsdag sidste uge kritiseret regeringes plan for at være en opremsning af problemer og mulige indsatsområder, der ikke kommer med nogle konkrete handlingsforslag.

Steen Gade, miljøordfører for SF, undrer sig over, at det har taget regeringen tre år at udarbejde en strategi uden noget konkret indhold eller nogle forslag til finansiering:

"Det største problem ved planen er, at der ikke er sat nogle penge af. Der er hverken nogle økonomiske udregninger eller forslag til lovændringer. Der skal altså hårdere metoder til at løse det her, og så nytter det ikke, at man bare udskyder problemerne," siger Steen Gade.

Han bakkes op af DF, S og V, som også er stærkt utilfredse med den ukonkrete plan. Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann mener, at miljøminister Connie Hedegaard (K) har svigtet:

0:000:00