Debat

Kampen om pladsen: Hvad skal prioriteres i fremtidens Danmark?

DEBAT: Der er kamp om pladsen på Danmarks begrænsede areal. Er der styr på de mange vedtagne planer og ønsker? Et nyt hold af debattører tager debatten. Mød dem her.

Foto: Morten Juhl / Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Fremtiden byder på benhårde prioriteringer i det åbne land, og staten bør udstikke en mere klar retning, lyder det i ny stort anlagt rapport. En planlovkommission er én blandt 10 anbefalinger.

Kommissionen skal sikre et gennemsyn af lovgivningen, hvilket i øvrigt også var budskabet fra tidligere landsplandirektør Niels Østergård i et interview med Altinget.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Er der styr på de mange vedtagne planer og ønsker for det danske areal? Tager planloven hånd om de planlægningsmæssige udfordringer? Eller er der behov for et eftersyn og en national strategi for det åbne land? Og hvor er der i så fald plads til forbedringer?

Mød panelet her:

Brian MikkelsenBrian Mikkelsen (K)
Erhvervsminister. Brian Mikkelsen har været medlem af Folketinget siden 1993. Han har desuden tidligere været økonomi- og erhvervsminister, justitsminister og kulturminister. Han er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet.

Christian Rabjerg MadsenChristian Rabjerg Madsen (S)
Miljøordfører. Christian Rabjerg Madsen har været medlem af Folketinget siden 2015. Han er tidligere udviklingskonsulent i Varde Kommune og er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Carsten BachCarsten Bach (LA)
Miljøordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi fra Aarhus Universitet.

Søren GramSøren Gram
Seniorprojektleder i Teknologirådet, Natur og Miljø. Søren Gram har mange års erfaring med små og store projekter indenfor miljøspørgsmål, bioteknologi, natur og miljøplanlægning samt klimaændringer. Han har en ph.d. i naturforvaltning.

Susanne Renée GrunkinSusanne Renée Grunkin
Formand for Danske Landskabsarkitekter. Susanne Renée Grunkin er uddannet landskabsarkitekt fra KVL - det nuværende KU SCIENCE. Hun er faglig leder af landskab hos JJW Arkitekter. Hun har desduen været seniorlandskabsarkitekt hos JUUL | FROST Arkitekter. 

Jørn PedersenJørn Pedersen (V)
Formand for Teknik- og Miljøudvalget i KL. Jørn Pedersen er uddannet inden for både retorik, voksenpædagogik, virksomhedsøkonomi, erhvervsret og med en diplomuddannelse i ledelse. Gennem tiden har han haft flere lederjob inden for detailhandlen.

Thyge NygaardThyge Nygaard
Politisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening (DN). Thyge Nygaard arbejder med biomasse og bioenergiproduktion i det åbne land samt landbrugets påvirkning af natur og miljø, herunder særligt næringsstoffer og pesticider, husdyrproduktion og husdyrregulering på nationalt og EU niveau. Han er uddannet cand. agro. 

Rasmus EjrnæsRasmus Ejrnæs
Biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet. Rasmus Ejrnæs forsker i betydningen af naturlig variation og menneskets påvirkninger for vores biodiversitet. Han har desuden forsket og rådgivet om naturovervågning og måling af naturtilstand. Rasmus Ejrnæs er ph.d. i biologi ved Københavns Universitet.

Jørgen MøllerJørgen Møller
Lektor ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet. Jørgen Møller forsker blandt andet i kommune- og lokalplanlægning, kommuneplanstrategier og planloven. Han er uddannet arkitekt. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00