Politikerne ud af Naturklagenævnet

NYHED: Dansk Industri, Landbruget og byggesektoren mener, at regeringen bør skrotte deres forslag til en ændring af klagereformen. Reformen er ikke vidtgående nok. Advokat i miljø-ret støtter op om deres krav om, at politikerne skal ud af Naturklagenævnet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
I det fælles høringssvar foreslår DI, Dansk Byggeri og Landbrugsraadet blandt andet:

  • Der skal ikke længere sidde politikere i Naturklagenævnet
  • Naturklagenævnet og Miljøklagenævnet bør lægges sammen.
  • Kravene til formændene skal skærpes, de skal have dokumenteret kompetencer inden for miljø- og EU-ret, da 70 til 80 procent af lovgivningen er baseret på EU-lovgivning.

    I høringssvaret henviser de til rapporten, der foreslår Naturklagenævnet og Miljøklagenævnet slået sammen. Den er udarbejdet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Finansministeriet, KL og Amtsrådsforeningen.

    Læs den her

    Udkastet til lovforslaget: "Ændring af klagenævn og klagebestemmelser i en række love på miljøområdet," kan læses: her


  • Kilde: Altinget
    "Det er en ommer!" Det er kort fortalt beskeden i et fælles høringssvar fra Dansk Industri, Landbrugsraadet og Dansk Byggeri til regeringens udkast til et lovforslag til en reform af klagesystemet på miljøområdet.

    "Reformen er et minimumsudspil, der kun lige klargør klagesystemet til strukturreformen. Her mener vi, at politikerne bør lave en langt mere gennemgribende reform, fordi den ellers skal reformeres om nogle år," siger miljø- og energichef i Dansk Industri Lars Aagaard.

    Han mener ikke, at den manglende reform vil afhjælpe et af hovedproblemerne med klagesystemet: de lange sagsbehandlingstider.

    Samtidig nævner han ligesom i det fælles høringssvar, at der ikke bør sidde politikere i Naturklagenævnet.

    0:000:00