Tvungen affaldsliberalisering er aflyst

ANALYSE: Aftalen om kommunernes økonomi for 2015 er et endegyldigt farvel til truslen om en tvangsliberalisering af forbrændingssektoren. Men afværgelsen skete først i ellevte time, viser et notat fra Finansministeriet.
Forbrændingssektoren har grund til at juble efter økonomiaftalen for 2015. Frygten for tvungen liberalisering af branchen er endegyldigt afblæst.
Forbrændingssektoren har grund til at juble efter økonomiaftalen for 2015. Frygten for tvungen liberalisering af branchen er endegyldigt afblæst.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Logikken fra Bjarne Corydon skulle ifølge Altinget.dks kilder være, at så længe I skaffer pengene, så er vi ligeglade med, hvordan I skaffer dem.

Klaus Ulrik Mortensen
Journalist, Altinget.dk

Der blev talt med store bogstaver, da Dansk Affaldsforening forud for de afsluttende økonomiforhandlinger søndag advarede Politikens læsere mod en tvungen liberalisering af affaldssektoren.

"Det virker lidt tosset, hvis en kommune ikke kan være sikker på at få lov at behandle sit eget affald, selv om den har investeret en milliard i et nyt anlæg," sagde affaldsdirektør Jacob H. Simonsen.

Mandag fulgte Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Andersen, op med en pressemeddelelse, hvor han advarede mod regeringens forestående planer.

0:000:00