Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, hvad der er den faglige begrundelse for, at forskerne har valgt afstanden på op til 500 meter til landbrug i deres undersøgelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 5, Spørgsmål 4
Vil ministeren oplyse, hvad der er den faglige begrundelse for, at forskerne har valgt afstanden på op til 500 meter til landbrug i deres undersøgelser?

Svar fra mandag den 3. december 2018
Forskerne har oplyst, at de har anvendt en række forskellige afstande fra bopæl til marker i undersøgelsen, som alle vil blive præsenteret i deres artikel, der beskriver undersøgelsen. Afstandene fra 100 meter til 1.000 meter repræsenterer en række afstande, hvortil pesticiderne kan formodes at være spredt som følge af afdrift, både under og efter udbringningen af pesticiderne.

I deres præsentation ved konferencen i Canada, da de præsenterede de foreløbige resultater, refererede de til undersøgelser, der viser:

- en øget udsættelse for pesticider af beboere nær marker med afgrøder - en øget pesticidkoncentration i husstøv fra hjem med en øget afgrødetæthed inden for en afstand af 500-750 meter - en øget koncentration af nedbrydningsprodukter af pesticider i urinen hos børn og voksne, der bor på landet.

Jakob Ellemann-Jensen / Lea Frimann Hansen • www.mfvm.dk
0:000:00