Lea Wermelin
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Lea Wermelin (S) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, hvem der har vurderet, at man ikke gennemføre et straksforbud mod salg og anvendelse af sprøjtegifte med aktivstofferne pendimethalin, bromoxynil og fluroxypyr

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 5, Spørgsmål 7
Vil ministeren oplyse, hvem der har vurderet, at man ikke gennemføre et straksforbud mod salg og anvendelse af sprøjtegifte med aktivstofferne pendimethalin, bromoxynil og fluroxypyr, hvordan vurderingen lyder, og på hvilket grundlag vurderingen er foretaget?

Svar fra mandag den 3. december 2018
Et straksforbud kræver, at der er en åbenbar sandsynlighed for, at et godkendt pesticid vil udgøre en alvorlig risiko for menneskers eller dyrs sundhed eller for miljøet. Desuden skal denne risiko ikke kunne styres på tilfredsstillende vis ved hjælp af risikobegrænsende foranstaltninger. Den juridiske hjemmel er beskrevet nærmere i det vedlagte bilag.

Forskerne har oplyst, at deres resultater ikke er endelige og kan ændres på baggrund af videre analyser. De mener derfor, at det er for tidligt at anvende resultaterne. Der er desuden ikke vist en biologisk sammenhæng mellem de pågældende pesticider og udvikling af børneleukæmi. På den baggrund vurderer ministeriet, at der for stofferne pendimethalin, bromoxynil og fluroxypyr på nuværende tidspunkt ikke er vist en alvorlig risiko for menneskers eller dyrs sundhed eller for miljøet.

Jakob Ellemann-Jensen / Lea Frimann Hansen •

www.mfvm.dk
0:000:00