Dansk ambassadør lander topjob i FN

FN's generalsekretær, António Guterres, har udpeget ambassadør Ib Petersen som assisterende generalsekretær. Danskeren bliver dermed viceeksekutivdirektør i FN's Befolkningsfond.

Ib Petersen
Ib Petersen (60) Kommende vice-eksekutivdirektør, FN's Befolkningsfond (UNFPA), ambassadør, kontorchef (Migration, Nærområder og Stabilisering), Udenrigsministeriet

"Jeg føler mig stolt og privilegeret."

Sådan skriver ambassadør Ib Petersen på Twitter.

Tweetet drejer sig om hans nye stilling som assisterende generalsekretær. Der er tale om et topjob i FN, hvor den danske ambassadør skal fungere som vice-eksekutivdirektør i FN's Befolkningsfond (UNFPA).

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Ib Petersen har over 30 års erfaring inden for bi- og multilateralt samarbejde samt udvikling. For øjeblikket leder han Udenrigsministeriets kontor for Migration, Stabilisering og Skrøbelighed. Under coronakrisen har Ib Petersen desuden været leder af Danmarks Corona Task Force ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

Tidligere har Ib Petersen blandt andet været Danmarks FN-ambassadør i New York og udviklingspolitisk direktør i Udenrigsministeriet.

"Udpegelsen af Ib Petersen som ny viceeksekutivdirektør i UNFPA er først og fremmest et kæmpe skulderklap til Ib," udtaler udviklingsminister Rasmus Prehn (S) i pressemeddelelsen. Han fortsætter:

"Men det er også en vigtig anerkendelse af den store danske indsats for at sikre kvinder og pigers ret til egen krop og til selv at bestemme, hvorvidt, hvornår, med hvem og hvor mange børn de vil have."

Ib Petersens tweet kan læses her:

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal