DF-ordfører genopstiller ikke til Folketinget

Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Dorthe Ullemose, har meddelt, at hun ikke genopstiller ved det kommende valg til Folketinget.

Dorthe Lynge Ullemose
Dorthe Lynge Ullemose (56) Fhv. MF (DF)

Dorthe Ullemose (DF) har meddelt partiets ledelse og sin lokale bestyrelse i DF i Svendborg, at hun ikke genopstiller ved det kommende valg til Folketinget.

Det skriver TV 2 Fyn.

Ifølge TV 2 Fyn stiller Ullemose ikke op igen, fordi hun ønsker at koncentrere sig om arbejdet i byrådet i Svendborg.

"Jeg må ganske enkelt erkende, at arbejdsbyrden har været for stor i de år, hvor jeg både har været medlem af Folketinget og byrådet. Det er en erkendelse, jeg er nået frem til hen over sommeren. Jeg brænder for arbejdet både i Folketinget og i byrådet og har været dybt engageret begge steder, men timerne slår simpelthen ikke til. Og så synes jeg, at det er bedre at være 100 procent engageret ét sted," siger Dorthe Ullemose i en pressemeddelelse til TV 2 Fyn.

Derudover siger hun til TV 2 Fyn, at hun vil tage mere hensyn til sin familie.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, og Dansk Folkepartis lokalformand i Svendborg, Jakob Broegaard, udtrykker forståelse for Dorthe Ullemoses beslutning.

DF'eren i modvind
I løbet af sin tid som byrådsmedlem i Svendborg og medlem af Folketinget har Dorthe Ullemose flere gange stået i politisk modvind. Tilbage i foråret 2018 blev tre byrådsmedlemmer smidt ud eller forlod partiet, hvilket efterlod Ullemose alene tilbage i gruppen. 

Derudover kom det tidligere i år frem, at Ullemoses datter stod bag en falsk facebook-profil, der skrev negativt om Ullemoses politiske modstandere. 

Dorthe Ullemose har været medlem af byrådet i Svendborg Kommune fra 2013. Hun blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti i Svendborgkredsen i 2015. 

Hun er forbrugerordfører for Dansk Folkeparti. Derudover er hun medlem af blandt andet Undervisningsudvalget og Energi-, Klima- og Forsyningsudvalget. 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal