DF mister byrådspolitikere efter strid med tidligere fiskeriordfører

Byrådsmedlemmerne Kaj Kirk og Peter Sørensen forlader Dansk Folkeparti og bliver løsgængere, fordi de er utilfredse med partiets tidligere fiskeriordfører.

Peter Sørensen
Peter Sørensen Byrådsmedlem (løsgænger), Thisted Kommune
Ib Poulsen
Ib Poulsen (55) Byrådsmedlem (DF), Thisted Kommune

Dansk Folkeparti bløder i Thisted.

Byrådsmedlemmerne Kaj Kirk og Peter Sørensen har forladt Dansk Folkeparti efter årelange stridigheder med partiets tredje byrådsmedlem, Ib Poulsen, som er tidligere folketingsmedlem og fiskeriordfører.

Det skriver Danske Kommuner.

Stridighederne blussede op efter kommunalvalget i 2013. Partiet var gået til valg på, at det hverken ønskede at lukke skoler, børnehaver og plejehjem i Thisted, men siden valgte partiet at arbejde for en sund økonomi i kommunen.

Kaj Kirk beretter, at han har haft et ikke-eksisterende samarbejde med Ib Poulsen, og at et internt partimøde, hvor Ib Poulsen talte ned til ham og Peter Sørensen, var udslagsgivende.

"Det gad jeg bare ikke finde mig i længere. 99 procent af dem, jeg har talt med, siden jeg meldte mig ud i forgårs (den 11. marts, red.), spørger mig også, hvordan jeg dog kunne være i parti med Ib Poulsen så længe," siger Kaj Kirk til Danske Kommuner.

Ib Poulsen beskriver, at de to byrådsmedlemmer ikke førte partiets politik og var umulige at samarbejde med.

"De var de afgørende stemmer ved en skolelukning, hvor de gik bag om ryggen på mig ved at stemme sammen med Venstre og Konservative," siger han til Danske Kommuner.

Ib Poulsen har krævet, at Kaj Kirk og Peter Sørensen nedlægger deres mandater. Men de fortsætter som løsgængere indtil næste kommunalvalg.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal